Britannian suurimman venevalmistajan Princessin F-sarja on muutaman vuoden ajan ollut mallikokovaihtoehdoiltaan aika järjestelmällinen: pienimmästä F45:stä on menty tasan viiden jalan välein aina F65:een. Mikään ei ole kuitenkaan ikuista.  Ensimmäisenä välistä tippuu F60, jonka tilalle tulee Palm Beachin venemessuilla USA:ssa hiljan julkistettu, mutta vasta ensi tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla ensiesiteltävä F58

18,2 metrin pituisena F58 on itse asiassa neljää tuumaa vaille 60 jalkaa pitkä ja leveyttäkin on lähes viisi metriä. Moottorivaihtoehtoina on kaksi 1 000- tai 1 200-hevosvoimaista MANin V8-dieseliä, joista tehokkaammalla paketilla ylletään 34 solmun huippunopeuteen. Sähköä voimalinjassa ei ole, mutta F58 on ensimmäinen alle 80-jalkainen Princess-malli, johon saa lisävarusteena polttomoottorigeneraattoria korvaavan litiumakkuihin ja inverttereihin perustuvan kulutussähköjärjestelmän.

Runsaat tilat ja niiden mukavuus ovat uutuusmallissa luonnolliset suuressa roolissa. Aloitetaan ylhäältä, jossa flybridgen pentteri on sijoitettu takanurkkaan. Ratkaisun ansiosta kahdesta erikokoisesta U-sohvasta sekä yläohjaamon kahdesta erillisistuimesta muodostuva oleskelu- ja matkustustila on miellyttävän yhtenäinen.

Toinen ulko-oleskelutilakokonaisuus on luotu keulakannelle. Se koostuu tuulilasin edessä olevasta sohvasta ja kahdesta saarekemallisesta aurinkotasosta, jotka on varustettu ylösnostettavilla selkänojilla. Aurinkotasoihin on upotettu sekä tavallista että kylmäsäilytystilaa.

Perässä on vakiona kiinteä uimataso eli hydraulinen tulee vasta lisävarusteena, samoin beach club -herkut, joihin kuuluu muun muassa uimatason pentteri ja penkiksi auki taittuva peräpeilin luukku, jonka takana on paikka Seabobille ja muille vesileluille.

Uimatasolta takakannelle johtaa leveät kulkuväylät molemmin puolin. Takakansi ja kansisalongin takaosa penttereineen ja ruokailutiloineen on samalla lattiatasolla takakannen kanssa, ja niiden välissä olevan seinän saa luonnollisesti suurimmilta osin avattua, jolloin tilojen fuusion on mahdollisimman täydellinen.

Askelman ylempänä ja sisäohjaamon vieressä kansisalongin olohuonemaisempi osa, johon kuuluu styyrpuurin puolella iso lipasto tv-hisseineen. Optiona lipaston päädystä voidaan nipistää nurkkaus yhdelle nojatuolille.  Paapuurin puolen valtaa kookas sohvaryhmä.

Majoituskannelle on pedattu kokoluokkaan varsin tyypillinen kolmen makuukajuutan ja kahden toiletin kattaus. Mastersviitti on sijoitettu keskiveneeseen, ja pitää sisällään tilavan kylpyhuoneen, vaatekomeron, muhkean parivuoteen, lipaston ja sohvan. 

Päivätoiletti on paapuurin puolella heti majoituskannen portaikon lähettyvillä. Vieraskajuutoista suurempi on keulassa ja varustettu parivuoteella, pienempi erillisvuoteellinen styyrpuurin laidalla. Perään saa optiona toiletillisen miehistöhytin.

Princess ei ole vielä antanut F58:n hintaa julkisuuteen, mutta Suomen verokannalla F55 on noin kahden miljoonan ja F65 noin 3,5 miljoonan euron vene, joten 2,5–3,0 miljoonaan maasto lienee aika otollista maaperään arviolle.

www.princessyachts.com

www.princess.fi