Q-Yachtsin Q30 on maailmallakin ihastuttanut daycruiser-tyyppinen sähkövene, joka on varustettu niin ikään suomalaisella Oceanvolt-sähköprpulsiolla. Uudella eLimo-konseptilla Q-Yachts haluaa sähköistää vesiliikenteen henkilökuljetukset.

Q30 eLimo sopii vip-kuljetuksiin ja venetaksikäyttöön alueilla, joissa vaaditaan, tarvitaan tai arvostetaan ympäristöystävällisyyttä, hiljaisuutta ja paikallispäästöttömyyttä. Pressikuva vie ajatukset oitis Venetsiaan, mutta yhtä hyvin eLimo sopisi vaikkapa Amsterdamin kanaville, Suomen saaristoon, alppijärville, Monacon satamaliikenteeseen, Hongkongin vilskeeseen tai maailman muihin metropoleihin.

Kaksi Oceanvoltin 20-kilowattista sähkömoottoria on yhdistetty luotettavaan ja helppohoitoiseen suoraan akselivetoon. Matkanopeudeksi on suunniteltu 8 solmua, huippunopeus nousee 10–12 solmuun. Ajoakun kapasiteetti on valinnasta riippuen joko 30 tai 60 kilowattituntia. Pienempikin ajoakku riittää matkanopeudella viiden tunnin tai hieman yli 40 meripeninkulman ajosuoritteeseen.

Täyssähköversion lisäksi Q-Yachts valmistelee eLimosta myös vedystä sähköä päästöttömästi tekevällä polttokennolla varustettua versiota. Vetysäiliö ja polttokenno kasvattavat eLimon energiaomavaraisuuden 120 kilowattituntiin ja toiminta-ajan matkanopeudella 17 tuntiin. Kahdeksan solmun matkanopeudella se tarkoittaa siis jo yli 135 meripeninkulman toimintamatkaa.

www.q-yachts.com