Avokeulaiset tuulilasiveneet eli bowriderit ovat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa hyvin myyvä veneluokka. Sen ovat huomanneet myös Keski-Eurooppalaiset venevalmistajat. Esimerkiksi ranskalaisella Jeanneaulla on mallistossaan jo kolmen bowriderin valikoima.

Nyt mukaan liittyy myös Brunswick-konsernin merkkeihin kuuluva Quicksilver. Se kasvattaa mallistoaan kertarysäyksellä kolmella bowriderilla, joiden koot ovat 555, 605 ja lähtökuvassa oleva 755. Todelliset pituudet poikkeavat hiukan mallimerkinnöistä.

Täysin uusista malleja Quicksilverit eivät kuitenkaan ole, sillä kyse on sisarmerkki Utternin mallistosta jo aiemmin tutuista veneistä, jotka on meikattu Quicksilverin ulkoasuun. Utterneina veneet tunnetaan mallimerkinnöillä T51, T57 ja T70. Jostain syystä Uttern T62 -bowrideria ei Quicksilver-päivitykseen ole otettu mukaan.

Jokaisella Quicksilverin (ja Utternin) boweriderilla on hiukan oma muotoilullinen tyylinsä. Parhaiten se tulee esiin tuulilasin ja perän muodoissa. Esimerkiksi 555:n tuulilasin kulmat ovat varsin pyöreälinjaiset ja sivulasin alareuna suora. 605:n sivulasien muoto on aivan erilainen ja 755:n kokonaisuus puolestaan selvästi kulmikkaampi.

Monissa veneluokissa Quicksilverit onnistuvat lyömää pääkilpailijat laudalta edullisilla hinnoillaan, mutta bowriderien kohdalla Quicksilverien hintaetu ei ole mitenkään erityisen silmiinpistävä. Vakiovarustukseltaan Quicksilverit noudattelevat aika niukkaa peruslinjaa, mutta lisävarusteiden hinnat on pyritty pitämään kohtuullisina, jotta pakettihinnat pysyvät kurissa.

Quicksilver lanseeraa bowrider-malliston joulukuun alussa Pariisin venemessuilla. Suomeen ensimmäiset veneet saapuvat vuoden vaihteen jälkeen. Tarkoitus olisi, että joku niistä ehtisi mukaan myös Helsingin venemessuille helmikuussa, mutta aivan varmaa se ei vielä ole.

www.quicksilver-boats.com