ClearCruise AR lisää näytettävän informaation määrää lisäämällä esimerkiksi fyysisten kohteiden lisätietoja navigointisovellukseen ja videokuvaan.

Varsinainen lisätty todellisuus (AR) vaatii Raymarine CAM210HD-kameran ja AR200-videovakautusmoduulin. Järjestelmä perustuu tarkkaan GPS-paikkatietoon sekä valmistajan uusimmissa autopiloteissakin käytettävään keulasuunta-anturiin, joiden avulla järjestelmä tietää missä ollaan ja mitä kohden kamera osoittaa.

Näin se voi näyttää kuvassa olevat merimerkit, AIS-kohteet, reittipisteet ja muut tärkeät kohteet synkronoituna reaaliaikaiseen kuvaan.

Elektronisten laitteiden keräämän tiedon yhdistäminen karttadataan ja reaaliaikaiseen kameran kuvaan on vastikään palkittu ansaitusti meriteollisuusalan IBEX-tapahtumassa Tampassa, Floridassa.

ClearCruise AR -järjestelmä on omiaan lisäämään turvallisuutta tuntemattomilla vesillä tai vaikkapa selkiyttämään maisemaa pimeässä. Kun järjestelmä voi näyttää myös liikkuvat kohteet kuten laivat ja kanssaveneilijät, yksinkertaistaa se veneilyä hankalissa olosuhteissa ja vilkkaassakin liikenteessä.

CAM210 HD -päivä- ja yönäyttökameran suositushinnaksi ilmoitetaan 861,80 euroa. AR200-videovakautusmoduulin suositushinta on puolestaan 613,80 euroa. LightHouse 3.7 -käyttöjärjestelmä on ladattavissa veloituksetta kuluvan kuun aikana.

www.raymarine.fi