Loppukesällä virallisesti esiteltävä Riva 68 Diablea tulee väkisinkin vilkuiltua himokkaasti. Muodot hivelevät silmiä ja siellä täällä vilahtelee kiiltäväksi lakattuja tiikkilistoja muistuttamassa Rivan historiasta. Diable on legendaarisen italialaismerkin viimeisin luomus, joka tuskin tulee pettämään odotuksia. 

Edellinen Diable Rivan mallistossa oli 80-luvun puolivälissä vaikuttanut 50 Diable. Se ei kenties ollut ainakaan muotoilullisesti Rivan kulta-aikaa, eikä uudella Diablella ole vanhan kanssa kuin korkeintaan henkistä yhteyttä. 

Edeltävän Diablen sijaan uudella on paljon yhteistä pari vuotta sitten esitellyn 66 Ribelle sportflyn kanssa. Niiden runkomitat ja tekniikka ovat yhtenevät, joten rungon voi olettaa olevan sama, mutta tilaratkaisut poikkeavat toisistaan. Kovin paljoa nyt julkaistut tiiserikuvat ja -video eivät vielä paljasta. 

Ribelle sportflyssa on takaseinällinen kansisalonki ja auringonottokansi katolla, mutta Diable on tyypiltään avo-ohjaamollinen sportcruiser. Sen tummennettu tuulilasi jatkuu pitkälle sivuille, suojaten sekä ohjaamoa että sen yhteydessä olevaa ruokailu- ja seurustelutilaa. Yläpuolella on HT-kate, jossa on molempiin suuntiin avautuva kattoluukku. 

Perässä lupaillaan olevan auringonottoon sopivaa tilaa kahdessa tasossa, ylempänä ja lähempänä veden pintaa. Peräosaa voidaan varjostaa keskipäivän paahteelta HT-katoksesta automaattisesti ulos rullautuvalla biminillä. Nykystandardien mukaisesti myös keulakannelle on toteutettu laaja ja mukava oleskelualue.

Kannen alle on loihdittu asuttavat tilat. Kokonaisuus käsittää kolme makuukajuuttaa, joista jokaisella on oma toiletti sekä avarana oleskelualueen, joka koostuu pentteristä ja dinetistä. 

Reilu 20-metrisen 68 Diablen konehuoneessa lymyilee aina kaksi MANin V12-dieseliä. Vakiona ne ovat 1 550-hevosvoimaisia, optiona sata hevosvoimaa tehokkaampia. Huippunopeudeksi luvataan 37–40 solmua. 

Rinnakkaismalli Ribellen perusteella 68 Diablen verollisten tehdashintojen voi odottaa asettuvan noin 3,5 miljoonan euron pintaan.

www.riva-yacht.com 

www.boatstore.fi