Sea Rayn 265 Sundancer on kuulunut vuodesta toiseen merkin suosituimpiin malleihin Suomessa, eikä ihme. Se on tyylikäs, toimiva ja hyvin viimeistelty sportcruiser, joka sopii niin päiväretkiveneilyyn kuin neli–viisihenkisen perheen pidemmillekin reissuille.

Vene siirtyy mallivuoteen 2021 ulkoisesti ennallaan, mutta sisäisesti päivitettynä. Yksi isoista muutoksista on tapahtunut konehuoneessa, jossa on nyt vakiovaihtoehtona aiemman 4,5-litraisen V6:n sijaan 300-hevosvoimainen ja 6,2-litrainen bensa-V8. Hevosvoimia on tullut lisää 50, millä on jo merkitystä. Liukuun nousun ja suorituskyvyn voi odottaa olevan merkittävästi aiempaa ripeämpää ja vaivattomampaa.

Ohjaamossa on parikin merkittävää uudistusta. Kojelauta on nyt toteutettu niin, että siihen mahtuu kaksi 9-tuumaista kosketusnäyttöä vierekkäin. Toiseen saa esimerkiksi karttanäkymän ja toiseen perinteiset mittarit korvaavan digitaalimittariston. Myös moottoritrimmin automatiikan hallinta on siirtynyt kosketusnäytölle. 

Kuskin penkkiin on tullut etäisyyssäätö, mikä parantaa myös ohjaamon takana oleva oleskelutilan penkin istuma-asentoa. Uimatasolle saa puolestaan manuaalisesti veden alle taittuvan osan. Suomeen 265 DA:t tuodaan targakaarella varustettuina. Kaari on paitsi hyvän näköinen myös käytännöllinen, sillä se helpottaa kuomun käytettävyyttä. 

www.searay.com

www.marinepalvelu.fi