Seldenin molemmat sähköiset uutuudet perustuvat tekniikkaan, joka muuttaa 12 tai 24 voltin jännitteen 42 volttiin, mikä mahdollistaa pienemmät moottorit ja ohuemmat kaapelit.

E40i on sähkövinssi, joka on kokonaan kannen päällä. Vinssi on rakennettu niin, että koko moottori on asennettu rummun sisään. Vain kolme ohutta sähkökaapelia menee rakenteiden läpi. Tämä mahdollistaa vinssin asentamisen myös sellaisiin veneisiin, joihin sähkövinssi ei olisi aikaisemmin mahtunut.

E40i-vinssi on kolminopeuksinen. Painikkeet toimivat kahdella sormella. Vissiä saa kahdella erilaisella rummulla: mustalla alumiinilla tai haponkestävällä teräsrummulla.

E40i ei ole vinssien pienimmästä päästä, joten aivan pienimpiin veneisiin sitä ei kannata hankkia. Vinssien hinnat – 3 500 euroa alumiinisena ja 3 600 teräksisenä – rajaavat myös asiakaskuntaa.

SMF (Synchronized Main Furling) -rullaisojärjestelmässä rullamastoon jälkiasennettu moottori on synkronoitu E40i vinssin kanssa.

Mastossa oleva moottori syöttää purjeen ulos samalla kuin sähkövinssi kiristää alaliikkiä. Kaikki tapahtuu yhdellä napin painalluksella. E40i vinssin nopeus säätyy automaattisesti. Järjestelmä haistelee ylikuormitusta ja säätää voimansa automaattisesti.

Kun purje rullataan sisään mastoon, alaliikki vapautetaan ja maston moottori kerää purjeen yhdellä napin painalluksella.

SMF-järjestelmän verolliseksi hinnaksi ilman asennuskuluja arvioidaan noin 8 000 euroa.