Puma BRz jatkaa muotoilultaan norjalaisen Eker Designin aiemmille Z-sarjalaisille luomilla linjoilla. Yleisilme on nykyaikainen ja etenkin keulan muotojen osalta myös massasta erottuvalla tavalla omanlainen.

Isommista malleista tuttua Petestep-porraspohjaa Pumassa ei ole, mutta poikkeuksellista mukavuutta on sen sijaan haettu perinteisemmällä tavalla eli jättämällä nousulistat rungosta pois. Sillä pyritään maksimoimaan kulun pehmeys ja minimoimaan runkoäänet.

Nousulistattomuutta hyödynnetään suhteellisen yleisesti alumiinirunkoisissa avoveneissä, mutta lujitemuovirunkoisissa veneissä ratkaisu on toistaiseksi harvinainen. Pumaan on saataville kolme moottorivaihtoehtoa tehoiltaan 80, 100 tai 115 hevosvoimaa. Tehoalue on kokoluokka huomioiden varsin tyypillinen ja tehokkaimmalla moottorivaihtoehdolla huippunopeuden voi odottaa nousevan yli 35 solmuun.

Kuten muissakin Z-sarjan malleissa, myös Pumassa on pitkälle sivuille jatkuva tuulilasi ja syvä taka-avotila, joten matkustamon voi odottaa olevan varsin suojaisan. Tuulilasi on aitoa lasia, mikä mahdollistaa sen varustamisen pyyhkimillä. Tuulilasin yläreunaa kehystää mustaksi maalattu kiinnipitokaide.

Taka-avotilan tilaratkaisu perustuu kuljettajan ja kartturin erillisistuimiin ja peräsohvaan. Veneen ollessa paikallaan erillisistuimet voi kääntää ympäri ja asettaa lisävarusteena saatavan pöydän paikalleen, jolloin käytössä on mukava seurustelutila. 

Peräsohvan, apukuskin pulpetin ja etu-avotilan penkkien uumenissa on runsaasti kuivia säilytystiloja, joihin mahtuu viikonlopun ruoka- ja vaatekassien lisäksi isompiakin esineitä, kuten vesiurheiluvälineitä. Moottorin molemmin polin olevilla uimapatasoilla mahtuu paitsi kulkemaan myös laittamaan vesiurheiluvälineitä päälle. Peräkulmissa on isommista Z-sarjalaisista tutut kannelliset säilytystilat lepuuttimille.

Vakiovarustusta voi täydentää tarpeen mukaan lisävarusteilla, joita on koottu myös edulliseen Comfort- ja kattavaan Premium-varustepakettiin. Puman pituus on 5,85 ja leveys 2,16 metriä. Vene painaa ilman moottoria noin 750 kiloa.

Puma lanseerataan helmikuun puolessa välissä virtuaalisesti ja livenä Honda Marinen Vantaan porttipuistoon avattavassa showroomissa.

www.silverboats.fi  

www.hondamarine.fi