Viperin sukunäkö etenkin Tigeriin on tietokonekuvien perusteella ilmeinen.  Keulan, tuulilasin ja perän muodot ovat hyvin samankaltaiset. Yhtäläisyydet jatkuvat myös avotilan tilaratkaisussa. Sitä hallitsee u-sohva, jonka etupäädyssä on Viperissä kahden istuttava apukuskin paikka. Taittamalla selkänoja eteen, muuttuu apukuskin paikka osaksi u-sohvaa.

Tigerin ja Raptorin tavoin myös Viper tulee olemaan kokoluokassaan hyvin varusteltu. Vakiovarustukseen kuuluvat esimerkiksi molemmat tuulilasinpyyhkimet, trimmitasot, Raymarinen 9-tuumainen Axiom-karttaplotteri, avotilan pöytä ja aurinkotaso, pääsäilytystilojen kiinteät Abloy-lukot, ajokuomu, keulakannelta esiin taittuva keulaporras, uimatason vetokaari sekä uimatasot, avotilan turkin ja keulakannen kulkuväylän kattava synteettinen tiikkisarja.

Retkeilymukavuuksista on lisäksi vakioitu septitankilla varustettu sähkökäyttöinen vesi-wc sekä vetolaatikkomallinen jääkaappi. Pesuallas makeavesijärjestelmällä ja keitin löytyvät lisävarustelistalta, ja niille on paikka apukuskin paikan edessä olevassa konsolissa.

Viperin pituus on 6,72 metriä, leveys 2,42 metriä ja paino ilman moottoria 1 350 kiloa. Moottoriksi sopii 200–300-hevosvoimainen perämoottori. Tehokkaimmalla vaihtoehdolla huippunopeuden odotetaan nousevan 54 solmuun. Rantautumisia helpottaa lisävarusteena saatavilla oleva keulapotkuri.

Viperissä hyödynnetään Tigerin ja Raptorin tavoin patentoitua Petestep-tyyppistä runkoa, jonka etuihin kuuluu etenkin mukavuus, taloudellisuus ja hiljaisuus. Muusta designista on vastannut koko Z-sarjan suunnitellut norjalainen Eker Design. Viper lanseerataan helmikuussa Helsingin Vene 20 Båt -messuilla. 

www.silverboats.fi