Project 8X lanseerataan syksyllä 2020, eli se liittyy mallistoon mallivuodelle 2021. Tullessaan se muuttaa Sunseekerin isojen jahtien ilmettä varsin totaalisesti. 8X:n muotoilu ja etenkin ulkotilojen tilankäyttö poikkeavat selvästi nykymalleista.

Perässä selkein ero Beach Club -konsepti, johon kuuluu suuri kylkien suojaan vedetty terassi veden äärellä ja melkoinen valikoima vesileluja. Beach Clubin pinta-ala on Sunseekerin mukaan neljä kertaa tavallista uimatasoa suurempi.

Reunimmaisena on 3,2 x 2,5 metrinen hydraulinen uimataso. Leluvalikoimaan kuuluu omissa lokeroissaan majailevat Seabobit sekä vesijetin ja Williamsin 4,6-metrisen jettitenderin vetävä talli. Niiden vesillelaskut sujuvat peräkulmasta esiin kääntyvällä nosturilla. Beach Clubilta löytyy luontevasti myös grilli, kylmätilat virvokkeille ja sadesuihku.

Keulakannen oleskelutila on viritetty toisenlaisilla viihdykkeillä, kuten 140-tuumaisella screenillä ja laser-videoprojektorilla. Kelpaa varmaan tihrustella leffaa tähtitaivaan alla. Yläkannelle saa porealtaan, jotka tuntuvat taas hiljalleen tulevan superjahtimuotiin.

Sisustuksen pohjakuvia ei vielä julkaistu, mutta penthouse-tyylisen, kokoveneen leveyttä hyödyntävän omistajan sviitin hehkutus alkaa 2,5 metristen ikkunoiden panoraamanäkymistä. Kolmeen muuhun makuukajuuttaan majoittuu kuusi vierasta lisää. Miehistölle on 4–5 hengen tehoneliöt, joihin kuuluu muun muassa messi.

Tarkemmista mitoista tai tekniikasta Sunseeker ei vielä pukahda mitään, mutta Sunseekerin ja MTU:n yhteisesti julkistama uusi hybridijärjestelmän kerrotaan tulevan markkinoille Project 8X:n kanssa samaan aikaan, syksyllä 2020. Yksi plus yksi on todennäköisesti kaksi.

www.sunseeker.com