Ulkoapäin uuden Swanin silmiinpistävin piirre on sen ruffin muoto, joka on suunnittelijoiden mukaan tuulen inspiroima – mitä tuo sitten tarkoittaakin. Toinen huomattavaa muotoseikka on peräpeiliin beach club -uimataso. 88-jalkaissa Swanissa on myös useita muita kekseliäästi suunniteltu ja oleskelutiloja sekä sisä- että ulkopuolella. 

Sisätilat ovat valoisat veneen useiden suurten runkoikkunoiden ansiosta. Salonki on valtava. Venettä tarjotaan kolmen tai neljän hytin versiona, joista keulakajuutta on aina omistajan valtakuntaa. Lisäksi kussakin versiossa on kaksi pullman-tyyppistä kajuuttaa miehistölle. Veneen keittiö on perässä, poissa isäntäväen silmistä ja käryttämästä. 

Swan 88 on kustomjahtien mittapuulla melko pieni, aivan superjahtiluokan alamitoissa. Pienellä koolla on etunsa, sillä se mahtuu kevyempien chartervenesääntöjen piiriin ja on houkuttelevampi ja kohtuuhintaisempi vuokrauskohde kuin suuremmat sisarensa. Tässä koko- ja hintaluokassa rahalla on vielä merkitystä ja mahdollisuus vuokrata venettä on joillekin omistajille hyvä vaihtoehto. 

Veneessä on kokoonsa nähden varsin maltillinen T-köli, jonka syväys on neljä metriä. Veneessä on tuplaperäsimet, jotka pitävät ohjaustuntuma myös suurimmilla kallistuksilla. Ei ettäkö tällaista venettä olisi tarkoitus kovin kallellaan purjehtija. Runko ja kansi on tehty hiilikuidusta, jossa Nautorin veistämöllä on vuosien kokemus.

Veneen runkopituus on 23,99 metriä, suurin leveys 6,79 metriä ja kuivapainoa karvan yli 54 tonnia. Kovin kevyt kokoisekseen siis. Veneen vakiopurjeilla on pinta-alaa 236 neliömetriä. Propulsiolle sähköä tuottaa 172 kilowatin dieselgeneraattori. Veneen hybridisähköjärjestelmä kerää energiaa myös potkureiden regeneraatio-ominaisuudella.

Nautorin uusi vene ensin esitellään suurelle yleisölle Cannes Yachting Festivalilla syyskuun puolessavälissä ja myös Monacon venenäyttelyssä lokakuun lopussa. Kiinnostuneita asiakkaita varmasti riittää molemmissa paikoissa.

www.nautorswan.com