Swan pääsi varmaan yllättämään monet moottorivenevalinnallaan. Uhkean superjahdin sijaan se toikin markkinoille sellaisen apuveneen, Swan Shadow’n. Toki mikään ihan tuikitavallinen tenderi sekään ei ole, vaan pikemminkin yli 13-metrinen ja kolmella perämoottorilla varustettu päiväristeilijä.

OverShadow on siitä vähän uudenlainen versio. Siinä perämoottorit ovat vaihtuneet kahteen kannen alle piilotettuun Volvo Pentan 440-hevosvoimaiseen dieselsisäperämoottoriin. Sivuprofiilikuva paljastaa takakannen ja uimatason pitkän peräylityksen. 13 metrin kokonaispituudesta vesilinjan osuus on 10,8 metriä. Uimataso on luonnollisesti täysleveä ja mahdollista nostaa ylös kulku- ja hyppytasoksi tai laskea veden alle. Leveyttä on hulppeasti, 4,4 metriä.

Avotilan kalustus sisältää perän aurinkotason, kaksi suoraa ja yhden kulmasohvan, pöydän sekä pentterilipaston. Pentterin ja paapuurin sohvan pituuden suhteen voi valita kahdesta vaihtoehdosta, kuvissa ja pohjapiirroksessa näkyy pidempi sohva ja lyhyempi pentteri.

Ohjaamoa ja oleskelutilaa suojaa haitarimallisella kattoluukulla varustettu T-top-katos ja varsin massiivisen oloinen tuulilasi, jonka saa myös edestä ylös T-top-katoksen etureunaan yltävänä.

Moottorityypin ohella toinen merkittävä ero on keulan tilajärjestelyissä. Shadow’ssa on keulan syvä avotila ja pienempi kajuutta, OverShadow’ssa tasainen keulakansi ja sen alla tilavampi kajuutta, johon voi valita pari- tai V-vuoteen.

Italiassa valmistettavan Shadow’n verottomat hinnat alkavat puolen miljoonan paikkeilta, mutta kaluste- ja varustevalintojen myötä hinta nousee nopeasti 750 000 euroon. OverShadow tuskin on halvempi, joten miljoonan rajalla lienee liikutaan.

www.swanshadow.net