Nykyaikainen sähköperämoottori on näppärä paketti, ja saksalainen Torqeedo on sähköpropulsion eturivin osaaja. Torqeedon vuoden 2019 uutuuksiin kuuluu Travel 1103 C, kevyesti kannettava sähkömoottori, joka soveltuu mainiosti esimerkiksi soutuveneen, apuveneen tai kevyen purjeveneen voimanlähteeksi.

Travel 1103 C on varustettu moottoriin integroidulla mutta irrotettavalla litiumioni-akulla, joka kapasiteetti on 915 Wh. Moottori painaa yhdeksän kiloa ja akku kuusi, joten 15 kilonkokonaispaino tekee moottorin kantamisesta ja liikuttelusta helppoa. Tarvittaessa moottorin voi purkaa kolmeen osaan: akkuun, rikiin ja ohjauskahvaan.


Torqeedo Travel 1103 C

Tehoa moottorissa on 1,1 kilowattia eli noin puolitoista hevosvoimaa, mutta käytännön suorituskyvyltä Torqeedo rinnastaa Travelia 3–5-hevosvoimaisiin polttomoottoreihin. Sähkömoottorin vääntö ja ominaisuudet huomioiden kehitetty potkuri parantaa Travelin hyötysuhdetta sekä työntövoimaa.

Moottorin mukana seuraa verkkovirtalaturi, jolla akun tyhjästä täyteen lataus kestää noin seitsemän tuntia. Toiminta-ajaksi Torqeedo lupailee esimerkiksi soutuveneellä uistelukäytössä jopa kuutta tuntia. Jäljellä olevaa käyttöaikaa ja toimintamatkaa voi seurata ohjauskahvassa olevasta lcd-näytöstä.

Travel 1103 C esitellään yleisölle alkuvuoden venemessuilla, myös Helsingissä helmikuussa. Moottori tulee myyntiin sekä lyhyt- että pitkärikisenä versiona.

www.torqeedo.de

www.torqeedo.fi