Mullistavinta Van der Valkin BeachClub-konseptissa on oivallus sijoittaa konehuone kokonaisuudessaan uimatason alle. Sen myötä BeachClubissa on mittavasti neliöitä sekä uimatasolla, kannella ja sisätiloissa.

BeachClub-nimi tulee juuri kookkaasta uimatasosta ja sen yhteydessä olevasta takakajuutasta, jota ei ole sisustettu makuukammariksi vaan huikealta vaikuttavaksi salongiksi, josta on kookkaiden lasiovien kautta suora yhteys uimatasolle.

Oleskelutilat eivät jää siihen, sillä sekä takakannelta, ohjaushytistä ja keulakannelta löytyy mittavat sohvat ja loikoilumahdollisuudet. Majoitustilat sisältävät kolme makuukajuuttaa ja kaksi toilettia. Kookkaiden runko- ja kansi-ikkunoiden avartama omistajan sviitti on keulassa.

Ensimmäinen BeachClub-malli on 19-metrinen 600. Se on valmistettu alumiinista ja varustettu kahdella 725-hevosvoimaisella Volvo Penta D11-IPS950 moottorilla, joilla 33 tonnin komeus saavuttaa noin 25 solmun huippunopeuden. Suunnittelusta on vastannut Cor D. Rover Design, teknisestä arkkitehtuurista Ginton Naval Architects ja vene on rakennettu EU:n huvivenedirektiivin A-kategorian vaatimusten mukaisesti.

Kuvia katsellessa ja mittasuhteita pähkäillessä kokonaisuus näyttää sen verran iehtovalta, ettei voi kuin ihmetellä, miksei vastaavaa BeachClub-konseptia ole keksitty jo aiemmin.

Neliöitä lasketaan veneissä harvemmin, ja siihen on ihan hyvä syy: yleensä niitä kertyy paljon vähemmän kuin odottaisi. BeachClubin kohdalla tilanne on toinen. Uimatason koko on 14, takakannen 17, keulakannen 25, ohjaushytin 17, salongin 27 ja majoitustilojen 38 neliömetriä. Yhteensä neliöitä on siis liki 140.

Neliöhinnat eivät silti pyöri aivan tavallisen asuntokaupan lukemissa, sillä BeachClub 600:n hieman alle kolmen miljoonan euron veroton lähtöhinta tarkoittaa liki 22 000 euron neliöhintaa.

Pieni vinkki niille joilla on varaa ja tarvetta lisäneliöille: Van der Valkilla on seuraavaksi työn alla kaksi kattoterassilla varustettua BeachClub 660 Flyta. Ensimmäinen on myyty ja luovutetaan tilaajalle vielä tänä kesänä, mutta toinen, ensi kevääksi valmistuva on vielä vapaana.

www.vandervalkshipyard.com

www.nautical.fi