Kun ensimmäinen Wallytender tuli markkinoille vuonna 2001, lähes koko veneala hieraisi silmiään. Se oli sekä konseptiltaan että muotoilultaan muihin veneisiin nähden kuin vieraalta planeetalta. Loppujen lopuksi ilmeisen hyvällä tavalla. 

Nyt Wallyn luksustenderikonsepti on Välimerellä ja Floridassa niin sanotusti kuuminta hottia, ja markkinoiden imun on osannut hyödyntää moni valmistaja, kuten vaikkapa suomalainen Axopar.

Isojen perämoottorien buumia Wally ei sen sijaan osannut tai ei ehkä edes ulkonäkösyistä halunnut ennustaa, mutta nyt sekin antaa tosiasialle periksi. Syksyllä Cannesin venemessuilla lanseeratusta uudesta 48 Wallytenderistä esitellään nimittäin tulevilla Miamin venemessuilla neljällä perämoottorilla varustettu X-versio. 

Koneiksi ei ole tietenkään kelvanneet ihan mitkä tahansa prutkut, vaan perään on ripustettu neljä, tehopainosuhteeltaan ylivertaista 450-hevosvoimaista Mercury Racingin 450R -perämoottoria. Yhteistehoa on siis vähemmän vaatimattomat 1 800 hevosvoimaa, mutta eihän vaatimaton kuulu Wallyn sanavalikoimaan muutenkaan.

Huippunopeuden odotetaan nousevat yli 55 solmuun, joten perämoottoreilla varustettu X on ihan eri nopeusluokan vene kuin kahdella Volvo Pentan 480-hevosvoimaisella IPS-dieselillä varustettu sisämoottoriversio. "Puolitehoisena" sekin tosin kulkee 38 solmua.

Wally on ripustanut perämoottorit mielenkiintoisesti katamaraanityyliin kahteen toisistaan erillään olevaan kahden koneen kimppuun. Niiden väliin hydraulinen lankonki ja uimataso, minkä helpottaa käyntiä perästä sekä mereen että maihin. Terassitunnelmaa kasvattavat luonnollisesti auki taittuvat laidat.

www.wally.com