Alize on Afrikan luoteisosissa koillisesta puhaltava tuuli, joka viilentää kuivan kauden ilmastoa tyypillisesti marraskuusta keskikesään.  Windyn mallistossa Alize-mallinimi on varattu ensi syksynä Cannesin venemessuilla esiteltävälle 34-jalkaiselle eli vähän yli kymmenmetriselle uutuudelle.

Paljoa Alizesta ei ole vielä kerrottu, mutta jotain voidaan päätellä muutamasta julkaistusta piirroskuvasta. Kannen alla olevia tiloja Windy kuvaa termillä 2 + 2, mikä voi viitata esimerkiksi kahden hengen pistopunkkaan ja parivuoteeksi muuntuvaan U-sohvaan. Lisäksi keulakajuutasta löytynee ainakin erillinen toiletti. 

Pentteriä ei näy avotilassa, joten sekin lienee sisällä, mikä on nykyisen päivävenetrendin aikana hieman yllättävää. Toinen muoti-ilmiö jonka Windy väistää, on isot perämoottorit. Niiden sijaan Alize varustetaan bensa- tai dieselsisäperämoottoreilla.

Avotilassa on painotettu oleskelua auringossa. Perimmäisenä on kolme loikoilupaikkaa aurinkotasolla, keskellä kuuden hengen aterio ja etummaisena kolmen istuttava ohjaamo. Tuulilasi on läpikuljettava eikä sivukansia ole.

Alize on pari vuotta sitten esitellyn 37 Shamalin jälkeen toinen Espen Øinon Windylle piirtämä malli. Siihen nähden linjat ovat aika perinteiset: Alize muistuttaa tuulilasin kehyksiltä ja muodolta sekä runkoikkunoiltaan enemmän aiempia Sport Cruiser -sarjan malleja kuin Shamalia.

www.windyboats.com 

www.mpyachts.fi