X46 on selvästi sukunäköinen aiemmille XRange-sarjan malleille (X43, X49 ja X65) ja näyttää jopa paikallaan nopealta. Rungon muoto on moderni pystyine keulineen ja integroituine ankannokkineen.

Vene on kuitenkin konstailematon eikä kosiskele ostajia kaikkein villeimmillä ratkaisuilla. Itse asiassa, X46 on melko perinteinen pursi niin kansivarustelun kuin sisätilojenkin osalta. Siis perinteinen X-Yachtsille.

X46:n riki on valmistajalle tyypillisesti korkea ja purjepinta-ala taatusti riittävä antamaan hyvän kyydin jo kevyissäkin tuulissa. Vantit ovat rodia ja epäjatkuvia. Runko on tyhjiövalettua epoksia ja köli on tuettu X:sistä tutulla vahvalla metallikehikolla. 

X46:ssa on vakiona itseskuuttaava fokka, jonka kisko on upotettu kanteen. Itseskuuttaava fokka skuutataan nostinvinssillä. Lisävarusteena saa myös kiskot kajuutan katolle kisapurjeeksi paremmin sopivaa 106 % fokkaa varten. Isopurjeen levanki on upotettu sitloodan lattiaan. Sitlooda on päällystetty tiikillä ja tiikkikannen saa myös muualle veneeseen lisähinnasta. 

Kajuutta on valoisa, kiitos monien ikkunoiden ja demokuvien vaalean sisustuksen. X46:ssa on sisutusvärivaihtoehtoja sen verran paljon, että moni muu valmistaja voi olla kateellinen. Nyt julkistettu standardisisutus on kolmen kajuutan ja kahden wc:n versio. Salongissa on U-muotoinen sohva.

X:n saa kahdella kölivaihtoehdolla – syvällä ja vielä syvemmällä T-mallisella kölillä, joiden syväykset ovat 2,3 ja 2,5 metriä vastaavasti.

Veneessä on varsin kohtuullinen 360 litran vesisäiliökapasiteetti ja pläkässä venettä voi ajaa 280 litran dieseltankilla viitisensataa mailia. Valmistaja kehuu verottoman 399 500 euron hinnan sisältävän X-Yachtsien vakiolaatua useilla kymmenillä tuhansilla. Uskonhan minä.

www.x-yachts.com 

www.x-yachts.fi