X-sarjan entistä modernimmassa konseptissa yhdistyvät Xc- ja Xp-sarjojen hyvät ominaisuudet: erinomainen suorituskyky ja ajattoman tyylikäs sisustus. Matalaksi muotoiltu sivuprofiili näyttää äksyn vauhdikkaalta.

Vene on tarvittaessa helppo purjehtia. Se soveltuu yhtä hyvin perhepurjehdukseen, pitkille ylityksille kuin kisakäyttöönkin. Keulaan on saatavana iso valikoima epäsymmetrisiä purjeita symmetrisen spinnun lisäksi.

Tiedotteen mukaan veneen painopiste on hyvin alhaalla, ja siinä on nopeaksi suunniteltu runko. Valmistuksessa on käytetty epoksia ja alipainemenetelmää, kölissä on painava lyijybulbi, kaikki tankit ovat turkkitason alapuolella, riki on tuettu rodivanteilla ja potkurissa on taittolavat. Suorituskykyä löytyy niin kevyessä kuin kovassakin kelissä.

Sisustuksen painopiste on mukavuudessa ja käytännöllisessä tyylissä. Kajuuttoja on kolme, mutta yhden saa tuplavuoteen sijaan myös kahdella erillisellä punkalla. Styyran laidalle voi valita pienemmän wc:n ja isomman navigointipöydän taikka isomman wc:n ja pienemmän naviskan.

X49:n hinnoitelu ei kutittele eurooppalaisten veneiden huokeinta päätä, mutta vastineeksi saa taattua tanskalaista laatua ja nopean ja helppokäyttöisen veneen. Myös jälkimarkkinointi toimii.

Lähtöhinta tehtaalla on 479 900 euroa veroineen.

www.x-yachts.com/fi/