Kun Yamaha esitteli nykyisen F20B:n, se oli omassa teholuokassaan ennätyksellisen pieni, kevyt ja kompakti kone. Vähemmän on enemmän -periaate on muutenkin korostunut jo pitkään uutuusperämoottoreissa, etenkin painon ja kulutuksen kohdalla.

Nyt Yamaha kääntää kurssin, sillä uusi F20G on iskutilavuudeltaan edeltäjäänsä suurempi ja painavampi. Sylintereita on yhä kaksi, mutta niiden yhteenlaskettu iskutilavuus kasvaa vajaalla sadalla 432 kuutiosenttimetriin ja kevyimmän mallin paino viidellä yksiköllä 56 kiloon.

Suuremman iskutilavuuden Yamaha lupailee tuovan tullessaan rotevammin vääntöä, ja sitä myötä entistä terhakkaamman suorituskyvyn. Taloudellisuutta on parannettu siirtymällä polttoaineensyötössä kaasuttimesta sähköiseen suihkutusjärjestelmään (EFI). Paremman taloudellisuuden lisäksi polttoaineensuihkutus takaa myös luotettavan käynnistettävyyden vaativissakin olosuhteissa. Hiukan kasvaneiden kilojen vastapainoksi moottorin kannettavuutta on parannettu uudenlaisella kantokahvalla sekä käytännöllisesti sijoitetuilla lepotuilla.


Käytännössä uusi F20G perustuu hyvin pitkälti pykälää tehokkaampaan F25G-malliin, joka on viime vuosina noussut Yamahan menestyksekkäimpien mallien joukkoon. Siksi kyse ei siis ole täysin uudesta moottorista vaan pikemminkin olemassa olevan moottorin uudesta tehoversiosta. Aika näyttää, tullaanko samaa perusrakennetta soveltamaan vielä 15 hevosvoiman teholuokkaankin, sillä nykyiset F20B ja F15C ovat perustuneet Yamahan mallistossa samaan moottorilohkoon. Vastaus saatanee hyvinkin nopeasti.

F20G tuodaan markkinoille laajana mallistona, johon kuuluu kaksi rikipituutta (S ja L), käsi- (MH) ja käsi-sähköyhdistelmäkäynnisteiset (WH) kahvaohjattavat mallit sekä sähkökäynnisteinen kaukohallittava malli joko manuaalisella (E) tai sähköisellä kipillä (EP). Sähköisellä moottoritrimmillä varustettuna ET-mallina F20:tä ei saa, vaan se jää F25:n yksinoikeudeksi.

Suomessa Yamaha F20G lanseerataan helmikuussa Vene 19 Båt -messuilla, missä myös hinnat julkaistaan.

www.yamaha-motor.fi