Pariskunnan tai perheen päiväretkiveneeksi suunniteltu Yamarin 59 BR antaa Yamarin-mallistolle jälleen vähän uutta ilmettä, jossa yhdistyy virtaviivainen, kulmistaan hieman pyöristynyt runko- ja kansimuotoilu sekä kookas, hyvin matkustamoa suojaava tuulilasi.

Moottoriksi sopii maksimissaan 115-hevosvoimainen Yamaha, jolla varustettuna huippunopeudeksi luvataan noin 37 solmua. Taloudellisimmaksi liukunopeusalueeksi ilmoitetaan 19–24 solmua, jolloin kulutus on maltilliset 0,7 litraa meripeninkulmalla.

Uuden 59 BR:n tilaratkaisu on selkeä. Perässä on laajat, yhrenäiset uimatasot, joilta johtaa styyrpuurin puolella helppokulkuinen kulkuväylä avotilaan. Lisävarusteena saatavan ajokuomun kuomutalli on integroitu peräsohvan selkänojan sijaan peräkanteen, joten liikkumisen esteenä ei ole suuria kynnyksiä.

Samalla kulmasohvamaisen takapenkin selkänoja on voitu tehdä näppärästi alas vaakatasoon taittuvaksi, joten mukava aurinkopeti syntyy poikkeuksellisen helposti. 

Kuskilla ja kartturilla on yhtäläisen mukavat erillisituimet. Kojelaudassa on vakiovarusteena 10-tuumainen Yamarin Q -näyttö, johon sisältyy nyt myös Q Quard -valvontatoiminto, joka parantaa varkaudensuojaa yhdessä vakiovarusteisiin kuuluvan Yamahan Y-COP -ajoeston kanssa.

Tuulilasi on totuttuun tapaan läpikuljettava ja voidaan varustaa molemmin puolin tuulilasinpyyhkimillä. Keulassa on kaikkiin suuntiin toimivat kulkuyhteydet sekä lisää hyvissä olosuhteissa käyttökelpoista oleskelutilaa.

Turkki- ja askelmat on vakiovarusteena päällystetty mukavan pehmeällä mutta jalan alla pitävällä Softdeck-pinnoitteella. Lisävarusteena on tarjolla tiikkimäisempi, synteettinen Flexiteek.

Muista lisävarusteista ajokuomu ja kuskin puolen tuulilasinpyyhin on koottu Comfort Edition -varustepakettiin ja niiden lisäksi pöytä, Q:n audiolaitetoiminnot avaava Entertainment-paketti, vesihiihtokaari ja toinen pyyhkijä Premium Edition -pakettiin.

Uusi. 59 BR on hinnoiteltu 100- ja 115-hevosvoimaisilla moottoreilla, mutta tehokkaamman 41 900 euroon asetettu valtakunnallinen kampanjahinta pitää huolen siitä, että myynti keskittyy yksinomaan tehokkaampaan.

Yamarin 59 BR:n ensiesittely tapahtuu huomenna alkavilla Düsseldorfin Boot 2023 -messuilla. Helsingin venemessuilla 59 BR:ää ei nähdä, sillä Buster-, Cross- ja Yamarin-veneitä valmistava Inhan Tehtaat ei ole mukana Vene 23 Båt -messuilla.

www.yamarin.com