Uusi 59 SC on läheistä sukua Yamarinin tammikuussa esittelemälle 59 Bow Riderille. Molemmat mallit rakentuvat samalle rungolle eli niiden mitat ja tekniikka ovat pitkälti samat.

Yhtäläisyydet jatkuvat jossain määrin myös tiloissa, vaikka veneiden merkittävin ero syntyy juuri tilaratkaisusta. Molemmissa malleissa on samanlaiset uimatasot, peräkannen alle piilotettu kuomutalli sekä perän kulmasohva, josta muodostuu aurinkotaso helposti selkänoja alas taittamalla. Muu kalustus onkin sitten erilaista.

SC:ssä on leveä kahden hengen laitapulpetti, joka on varustettu korkealla tuulilasilla. Pulpetin suojassa on paripenkki, jonka niin sanotun heittoselkänojan voi kääntää eteen, jolloin avotilaan muodostuu oleskelutila. Peräsohvan ja ohjaamon paripenkin väliin saa lisävarusteena irrotettavan pöydän.

Leveästä pulpetista huolimatta paapuurin laidalle jää leveä ja esteetön kulkuväylä, jossa ei ole bowrider-mallien tapaan avattavia ovia tai ikkunaruutuja hidasteena. Keulasta löytyy sekä istumapaikkoja että sujuva kulkuyhteys maihin.

Säilytystilaa on runsaasti, sillä sekä keula- että peräsohvan alla ja pulpetin sisällä on suuret tavaratilat. Köysille ja ankkurille on lokerot sekä keulakannella että uimatasoilla. Lisäksi pulpetissa on kannellinen hansikaslokero pientavaroille ja asiakirjatasku kojelaudan alla.

Kymmentuumainen Yamarin Q -monitoiminäyttö kuuluu vakiovarustukseen, kuten myös jalan alla miellyttävä Softdeck-turkki. Comfort Edition -lisävarustepakettiin kuuluu peräkuomu ja tuulilasinpyyhin Premium Edition -pakettiin lisäksi pulpetin suojahuppu, pöytä, vesihiihtokaari sekä monitoiminäytön musiikkitoiminnot ja kaiuttimet sisältävä Entertainment-paketti. Ohjausjärjestelmä on luonnollisesti hydraulinen ja trimmitasot saa lisävarusteena. 

Moottorivaihtoehtoina on 100- ja 115-hevosvoimaiset Yamahat. Hinnat ovat sisarmalli 59 BR:n kanssa identtiset, eli tehokkaampi paketti lanseerataan markkinoille 41 900 euron kampanjahinnalla. 115-hevosvoimaisella Yamahalla 59 SC:n huippunopeudeksi luvataan 37 solmua. 20–30 solmun matkanopeusalueella kulutus asettuu maltillisesti 0,7 litraan meripeninkulmalla.

Uuden Yamarin 59 SC:n myynti käynnistyy välittömästi ja ensimmäiset veneet saapuvat Yamarin-jälleenmyyjille toukokuun aikana.

www.yamarin.com