Yamarinin mallistouudistus jatkuu seuraavaksi uudella 60 DC:llä. Se on järjestyksessä viides kahden viimevuoden aikana esitelty uuden sukupolven Yamarin-malli. Muut uuden sarjan edustajat ovat 46 SC, 63 BR, 63 DC ja malliston lippulaiva 88 DC.

Hieman yli kuusi metriä pitkä ja 2,2 metriä leveä 60 DC tulee pienimpien daycruiserien luokkaan. Se tarjoaa luontevan vaihtoehdon veneilyharrastuksen aloittamiseen tai jo kokeneemmille veneilijöille siirtyä pienemmästä avoveneestä keulakajuutallisten retkiveneiden pariin.

Muotoilultaan uusi 60 DC on Yamarinin uuden mallisukupolven ilmeen mukainen. Mustakehyksinen tuulilasi, rungon musta kylkielementti sekä entistä terävämpi muotoilu erottavat 60 DC:n selvästi Yamarinin edellisestä DC-sukupolvesta. 

Kuuden metrin kokoluokka huomioiden 60 DC:n kajuutan luvataan oleva tilava. Koko kajuutan pituus on hyödynnetty vuoteena, jonka alla on säilytystilaa. Yöpymän mahtuu kaksi aikuista, minkä lisäksi kajuutta toimii päiväretkillä mainiosti myös esimerkiksi lapsien päiväunipaikkana tai tavaratilana.

Kajuuttaan kuljetaan paapuurin laidalla olevasta oviaukosta, joka on toteutettu ylös aukeavalla luukulla ja sivuun taittuvalla saranaovella. Keulakannelle noustaan kiinteitä portaita pitkin ja tuttuun tapaan avautuvan tuulilasin läpi.

 Avotilassa on näppärästi ilman pöytälevyä aurinkotasoksi laajennettava peräsohva kolmelle. Ohjaamon erillisistuimet kääntämällä ja lisävarusteena saatava pöytä paikalleen laittamalla avotila muuttuu viiden henkilön oleskelutilaksi.

Kuomutalli, ankkuboksien kannet sekä kookkaat uimatasot muodostavat Yamarinin uuden tyylin mukaisesti perään kookkaat, tasaiset ja helppokulkuiset perätasot.

Ohjaamon ergonomiaan on kiinnitetty paljon huomiota. Kuljettajalla on kojelaudassa vakiona 10-tuumainen Yamarin Q -älynäyttö, joka sisältää muun muassa monipuolisen ajotietokoneen, mittariston, karttaplotterin, käyttöohjeet sekä joidenkin isävarusteiden hallinnan. Q-älynäyttö tukee Yamarin App -mobiilisovellusta, joka sisältään muun muassa automaattisesti ajoreitin pituuden, polttoaineen kulutuksen ja säätiedot tallentavan lokikirjan.

Moottorivaihtoehtoina 60 DC:hen on saatavilla 100- tai 115-hevosvoimainen Yamaha perämoottori. Tehokkaammalla koneella huippunopeus on jopa 38 solmua. 

Vakiovarusteisiin kuuluu jo mainitun Q-älynäytön lisäksi muun muassa satamapeite, hydrauliohjaus, kajuutan ja avotilat patjat, avattavat runkoikkunat sekä perä- ja keulakannen tiikkiturkki. Avotilan tiikkiturkin saa lisävarusteena samoin kuin esimerkiksi tukevan vesiurheiluvetokaaren ja trimmitasot. 60 DC:n pakettihinnat alkavat noin 40 000 eurosta.

Vaikka Yamarin 60 DC tulee samaan koko- ja teholuokkaan vuosikausia Suomen myydyimpänä daycruiserina jatkaneen Yamarin 59 DC:n kanssa, ei uusi 60 DC korvaa vanhaa 59 DC:tä välittömästi. 59 DC jatkaa ainakin mallivuoden 2020 Yamarinin DC-malliston hankintahinnaltaan edullisimpana vaihtoehtona.

www.yamarin.com