Yamarinin uuden sukupolven daycruisereita on odotettu, sillä aiemmat ja nykyiset Yamarin DC:t ovat olleet markkinoilla erittäin pidettyjä. Odotus palkittiin vuosi sitten, kun Yamarin julkisti daycruiser-mallistonsa uuden sukupolven lippulaivan, 88 DC:n.

Nyt vuorossa on suosikkiluokan hieman yli kuusimetrinen 63 DC. Edeltäjään nähden ennallaan on mallimerkintä, kaikki muu on uutta.

Muotoilultaan 63 DC noudattaa 88:n linjoja. Muodoissa on kulmia ja nykyaikaista terävyyttä, mutta kokonaisuus on silti silmää miellyttävän linjakas. Tuulilasin muodikkaasti mustaksi maalatut karmit sekä uuden sukupolven Yamarineille tunnusomainen musta, tavanomaista taaemmas venytetty rungon ikkunaprofiilikoriste luovat valkoiselle näyttävää kontrastia.

Edeltävän sukupolven Yamarineille oli vahva identiteetti, ja sellaista ollaan selvästi luomassa myös uudelle sukupolvelle.

63 DC:n peräkansiratkaisu on vastaava kuin 88 DC:ssä. Takimmaisena on matalalla, lähellä veden pintaa pitkälle moottorin sivuille ulottuvat uimatasot, jotka toimivat luontevana askelmana matalalta laiturilta veneeseen kulkemisessa sekä kylki- että peräparkkitilanteissa. Uimatason ja avotilan välissä on korkeammalla oleva peräkansi, joka alta löytyy sekä ankkuriboksit että kuomutalli. Styyrpuurin peräkulman kulkuyhteys peräkannelta avotilaan vaikuttaa poikkeuksellisen väljältä.

Avotilassa paapuurin laidalle levittyy L-sohva, jonka etupäätyyn muodostuu kääntyvällä selkänojalla varustettu apukuskin paikka. Styyrpuurin laidan klaffipenkin avulla avotilaan muodostuu täysimittainen u-sohva.

Vaaleilla sävyillä sisustettua kajuuttaa avartaa kattoikkunat sekä avattavat runkoikkunat. Styyrpuurin kattoikkunan päällä näkyy julkistuskuvissa myös aurinkokennokäyttöinen tuuletusventtiili.

Kilpailukykyiseen vakiovarustukseen sisältyy muun muassa monipuolinen 10-tuumainen Yamarin Q -älynäyttö, helppokäyttöinen avotilan satamapeite sekä keulakannen kulkuväylän ja portaikon, avotilan lattian ja peräkannet kattava tiikkiturkki. Lisävarustelistalta löytyy esimerkiksi trimmitasot, toinen tuulilasinpyyhin, jääkaappi, avotilan pöytä ja aurinkopeti sekä peräkansilla liikkuessa hyvänä kaiteenakin toimiva vetokaari.

Moottorivalikoima koostuu kolmesta teholuokasta, jotka ovat 115, 130 ja 150 hevosvoimaa. Tehokkaimman 150-heppaisen saa myös sähköisellä kaukohallintalaitteella varustettuna. Moottorit Yamarin-paketteihin toimittaa luonnollisesti Yamaha.

Lanseerauksen yhteydessä julkistetut pakettihinnat ovat sen verran matalat, että ne varmasti nostavat kilpailijoiden verenpainetta. Esimerkiksi mekaanisella kaukohallintalaitteella varustetulla F150D:llä mallivuoden 2020 63 DC:n listahinnaksi ilmoitetaan 47 500 euroa. Pakettihinta sisältää vakiovarustellun veneen ja koneen lisäksi kaksiosaisen ajokuomun. Pääkilpailijoista esimerkiksi AMT 210 DC:n, Flipper 650 DC:n ja Silver Tiger DCZ:n pakettihinnat vakiovarustein ja vastaavan tehoisella moottorilla asettuivat jo mallivuoden 2019 hinnastoissa 1 500–5 000 euroa kalliimmiksi.

63 DC:n rinnalla uuden startin saa myös jo vuosi sitten esitelty avokeulainen sisarmalli 63 BR. Molempien mallit ovat parhaillaan Totalveneen ajettavissa, joten uutuuksiin palataan laajemman testiraportin muodossa lähiviikkoina.

www.yamarin.com