Zeelander 8:n ulkomuodosta vastaa Rotterdamissa toimiva Cor D. Rover Design. Veneen sisustuksen on tehnyt Zeelander Yachtsin sisäinen suunnittelutiimi, ja tekniikasta vastaa Sea Level - Amsterdam.

Veistämö on pyrkinyt luomaan perheystävällisen kruiserin, joka yhdistää virtaviivaista minimalismia ja ylellistä mukavuutta. Zeelander 8:sta tulee valmistuessaan veistämön uusi lippulaiva.

Sisätiloissa on kolme tilavaa hyttiä yhteensä kuudelle vieraalle. Lisäksi majoitustilaa on kolmelle miehistönjäsenelle. Keskipisteenä toimii veneen pääkannella sijaitseva salonki, jossa on U-muotoinen sohva pöytineen ja paapurin puolelle sijoitettu pentteri. Dinetin takana on toinen melkein yhtä tilava sohva.

Salonki on renderöintien perusteella erittäin valoisa, sillä tilaa reunustavat isot ikkunat, suuri avattava aurinkokatto ja perälaipio on myös kokonaan lasia. Vaaleat tekstiilit ja kalusteet lisäävät ilmavaa tunnelmaa entisestään.

Valkoisia sävyjä ja eebenpuuta

Minimalistisen hienovarainen sisustusfilosofia jatkuu alakannella, johon kuljetaan leveitä portaita pitkin. Alakannen pohjapiirrustusta hallitsee omistajan hytti, jonka sisustus koostuu pelkistetyistä ja modernin muodikkaista kalusteista. Omistajan hytissä on luonnollisesti seisomakorkeus ja king-size-vuode. Vierashytit jatkavat samaa sisustuslinjaa, yhdistellen eri valkoisen sävyjä ja eebenpuuta, ja niissä on queen-size-vuoteet.

Laajalla takakannella on tilaa loikoilulle ja kanssakäymiselle. Sen uumenissa olevasta tenderitallista löytyy Williams 395 Sportjet -vesisuihkurib sekä kaksi Seabob-uimakootteria. Kuvien perustella veneen peräpeilin voi kääntää alas veneen ollessa pysähdyksissä, jolloin perään syntyy massiivinen uimataso, tai niin sanottu beach club.

Zeelander 8 on varustettu Volvo Pentan IPS -propulsiojärjestelmällä, joka siivittää veneen nopeimmillaan 39–40 solmun huippunopeuteen. Vakiona vene toimitetaan neljällä 900 hevosvoimaa tuottavalla IPS1200 -koneella. Mikäli haluaa saavuttaa lähes 40 solmun nopeuden, on valittava tehokkaampi vaihtoehto, jossa on neljä 1 000 hevosvoiman IPS1350 -moottoria.

www.zeelander.com