Zodiacin ja Torqeedon yhteinen taival kohti sähköistymistä alkoi Cannesin venemessuilla vuonna 2017. Silloin kumppanukset lanseerasivat Avon eJET -konseptin, joka on jettipropulsiolla varustettu, ensisijassa raharikkaiden megajahtien tenderiksi tarkoitettu hupiribbi. 

Tänä vuonna Cannesissa esiteltävillä pikkuribeillä Zodiac pyrkii iskemään laajempaan asiakassegmenttiin. Uutuudet kulkevat nimillä eOPEN 3.1 ja 3.4.

Pienempi eOPEN on mallinumeronsa mukaisesti 3,10 metriä pitkä. Isompi 3.4 on pikkusisarta 30 senttiä pidempi ja viisi leveämpi (1,70 m). Molempien keulatuhdon peräpeilissä on Torqeedon Cruise 10 R -sähköperämoottori, joka tuottaa 10 kilowatin tehon jatkuvasti ja hetkellisesti 12 kilowatin eli noin 16 hevosvoiman huipputehon. Pienemmän, 208 kiloa painavan 3.1:n huippunopeus nousee 14 solmuun ja parikymmentä kiloa raskaamman 3.4:n huipuiksi Zodiac ilmoittaa 13 solmua. Ranskalaisyhtiö lupaa molemmissa malleissa täyteen ladatun akun riittävän noin 50 minuutin ajoon 12 solmua nopeudella. Nopeus puolittamalla ajoaika moninkertaistuu. Molempien mallien kyytiin mahtuu neljä henkilöä.

Lisävarusteiksi uutuuksiin voi valita synteettistä tiikkiä, biminikaton, uimatikkaat, säilytysverkkoja ja Fusionin stereot. Ponttonien materiaaliksi voi valita Strongan-pvc:tä tai Neo-hypalonia, joista jälkimmäinen on kestävämpää ja kalliimpaa. Värivaihtoehtoja on kaksi, tumman tai vaaleanharmaa. Hinnat alkavat hieman alle 30 000 eurosta.

www.zodiac-nautic.com

www.nauticalpartners.fi