Noin viisimetriset pulpettiveneet ovat vakiinnuttaneet paikkansa Suomen myydyimpänä moottoriveneluokkana. Merkistä riippumatta myyntikärkenä toimivat tuplapulpetti- ja bowrider-mallit. Poikkeuksen muodostaa Faster, joka suomalaisista valtamerkeistä ainoana myy merkittävissä määrin myös keskipulpettiveneitä.

Isommissa 525/545-, 570- ja 625/635-kokoluokissa CC-keskipulpettiversiot ovat Faster-malliston selkäranka, vaikka myynnistä niukka enemmistä koostuukin SC-tuplapulpettiversioista. Pienemmistä 460- ja 495-mallisarjoista ei SC-versioita ole nähty, eikä nähdä vieläkään.

Viime keväänä esitelty uudistettu Faster 495 on ainakin toistaiseksi saatavana vain 495 XC -versiona. Muodikas ja varmasti mallimerkintänä yleistyvä XC-kirjainpari tarkoittaa tässä tapauksessa ihan simppelisti keskipulpettia, joka tosin on varustettu mainituilla laitaovilla.

Uusi XC korvaa kaksi aiempaa 495-versiota, CC:n ja CX:n. CC:ssä oli kapean keskipulpetin takana yksi kuppipenkki, CX:ssä leveämpi styyrpuurin laidassa kiinni oleva sivupulpetti ja kaksi kuppipenkkiä. XC on luontevasti jotain näiden välistä.

Siinä on mahdollisimman leveä keskipulpetti, jonka molemmille puolille jää laitojen väliin yhtä leveät kulkuväylät. Pulpetin leveys on kompromissi. Se on yltäkylläinen yhdelle mutta kapoinen kahdelle. Sama pätee pulpetin takana olevaan paripenkkiin. 

Kompromissi tuntuu myös kulkuväylillä, jotka ovat pikemminkin kapeat kuin leveät. Kulku kuitenkin onnistuu ihan kohtuullisen sujuvasti, vaikka rintamasuuntaa täytyy pulpetin kohdalla muuttaa. Satakiloisen henkilön pujahtaminen pulpetin ohi saa veneen selvästi kallistumaan.

Toinen tiukka paikka on ohjaamon penkin ja peräpenkin väli, joka on liikkumisen kannalta kapoinen. Peräpenkki on Fastereille tyypilliseen tapaan onneksi irrotettava, joten jos perään tarvitaan enemmän kuorma- tai touhutilaa, voi istuinlaatikon jättää kyydistä.

Sisälaitojen ja pulpetin etureunan asennuskiskoihin voi kiinnittää sormimuttereilla erilaisia kalusteita ja varusteita, mikä tekee 495 XC:stä luokkansa muunneltavimman veneen. Uusi kaidekiinnitysratkaisu mahdollistaa myös monipuolisen kalastustarvikevarustelun. 

Faster 495 XC – Tasapaino tärkeää

Vaikka 495 XC:n paripenkin sivutuki, mukavuus ja säädettävyys ei vedä vertoja kuppipenkille, on ajoasento aivan luonteva. Varsinaista etäisyyssäätöä penkissä ei ole, mutta sen voi kiinnittää keskiasennosta tuuman verran eteen tai taakse. Laitaovien ansiosta pulpetin ja tuulilasin tarjoama viimansuoja on keskipulpettiveneiden luokassa mainio, käytännössä lähes bowrider-mallien veroinen. 

Ajettavuudeltaan 495 ei ole päivityksen yhteydessä juurikaan muuttunut, eikä sille ole varsinaisesti tarvetta ollutkaan. Nousulistaton runko on edelleen luokassaan huippumukava, mitä osaa arvostaa etenkin järville ja rannikon sisäselille tyypillisessä terävässä aallokossa liikuttaessa.

Ikävin ajosuunta on 495 XC:n tapauksessa sivuvastainen, jossa aallot löytävät toisinaan perille palteisiin. Se johtuu 495:n taipumuksesta tulla aallonharjalla alas hieman toiselle sivulle muljahtaen, jota melko selkeä taipumus nojata sivutuuleen korostaa. Sivuvastainen aiheuttaa myös vähän roiskeita, mutta laitaovi pysäyttää tehokkaasti niiden päätymisen ohjaamoon. Tässä on viimansuojan lisäksi toinen laitaovien mukanaan tuoma merkittävä parannus.

495:n ohjaus- ja trimmaustuntumat ovat mainiot, mutta urheilulliseen kaarrosajoon on ajodynamiikaltaan tarkempiakin vaihtoehtoja. Fasterissa painottuukin enemmän mukava arki- ja hyötykäyttö, vaikka ei mikään estä satunnaista vesileikkien vetotehtäviäkään. Ohjaus on vakiona hydraulinen, mikä on tässä teho- ja hintaluokassa harvinaista herkkua. 

Moottorivaihtoehtoja on kolme 40-, 50- ja 60-hevosvoimaiset Hondat. Myynti keskittyy varmasti kahteen tehokkaimpaan, joiden keskinäinen hintaero on tuhat euroa. Koeajossa olleella 60-heppaisella huippunopeus nousee 31 solmuun, mikä tarkoittaa riittoisaa tehoreserviä raskaammallekin kuormalle ja huonompaankin keliin, sekä laajaa käyttökelpoista liukunopeusaluetta. 495 nousee luontevaan liukuun jo alle 15 solmun nopeudessa.

Taloudellisin liukunopeus löytyy tuttuun tapaan 20 solmun tuntumasta, jolloin kulutus jää parhaimmillaan jopa 0,45 litraan meripeninkulmalla. 25 solmun vertailunopeudella kulutus on 0,6 litraa meripeninkulmalla, täydellä kaasulla saa palamaan vielä desin enemmän.

Faster 495 XC – Erilainen mutta kilpailukykyinen 

Faster 495 XC:n pakettihinnat asettuvat 30 000 euron tuntumaan eli melko jämptisti kotimaisten pääkilpailijoiden kanssa samalle viivalle, joskin (60-hevosvoimaisilla moottoreilla varustettuna) 27 000–31 000 euroon venyvän pakettihintahaitarin yläpäähän. Jos keskipulpetti ja täysalumiinirakenne on edellytys, lähin verrokki on matalalaitainen Alutroll 500 Megasnapper CC, jonka suositushinta on 60-hevosvoimaisella Tohatsulla 28 000 euroa. 

Myyntitilastojen kärjestä löytyy kuitenkin bowrider-tyyppiset Buster Lx, Cross 49 BR ja Silver Fox BR, sekä uusimpina AMT 165 BRf ja peräpenkiltä ajettava Falcon BRs 4. Busteria lukuun ottamatta ne on varustettu lujitemuovisisustuksella.

Hintavertailua tehdessä kannattaa huomioida, että Fasterissa on vakiona sekä 9-tuumainen monitoiminäyttö että käyttömukavuutta parantava hydrauliohjaus. Kilpailijoista plotteri on vakioitu myös Busteriin, Silveriin ja AMT:hen, hydrauliohjausta ei löydy yhdestäkään.

SC-malliversion puuttuessa Faster melkeinpä vastustaa menestystä alle viiden metrin luokassa. 495 XC:lläkin on kuitenkin puolensa: vapaata turkkitilaa järjestyy tarvittaessa paljon, ja kuskin paikalle tai paikalta on helppo singahtaa mihin suuntaan tahansa. Näillä eväillä Faster 495 XC pätee etenkin kala- ja yhteysvenekäytössä.