Galeon on viime vuosina ollut oikeastaan se valmistaja, joka on tuonut eniten uutta 40–60-jalkaisten flybridge-veneiden luokkaan. Uuteen 640:een puolalaisveistämö onkin ladannut  luontevasti kaiken osaamisensa.

Niinpä siinä on jo muutamasta pienemmästä mallista (500/510 ja 460/470) tutusti avattavat kansisalongin sivuikkunat ja auki taittuvat laitaterassit sekä keulakannen napin painalluksella muotoaan muuttava oleskelutila. Ne jaksavat yhä ihastuttaa 640:ssäkin.

Mutta on 640:ssä uusi jujukin. Ja sekin on sitä laatua, että yleistyy varmasti tulevaisuudessa paljon pienemmissäkin flybridge- ja cabincruiser-veneissä. Kyse on avautuvasta tuulilasista, joka mahdollistaa läpikulun keulakannelle.

640:ssa kulkumahdollisuus nivoo hienosti yhteen sisäsalongin ja keulakannen upean oleskelutilan. Jälkimmäisen käyttö helpottuu aivan oleellisesti, kun sinne voi kulkea helposti tuulilasin läpi.

Pentteri on kansisalongin perällä, joten tarjoilu sujuu jouhevasti kaikkiin oleskelutiloihin. Ja niitähän tässä veneessä riittää, sillä peräkannellekin on tarjolla kolme erilaista sohvaratkaisua.

Vakiotilaratkaisun suurin vaikeus on päättää omistajankajuutasta. Sekä keulan että keskiveneen isot sviitit täyttävät mitat. Keskiveneessä on ehkä hiukan enemmän neliöitä ja ainakin isommat runkoikkunat, mutta keulassa enemmän yksityisyyttä. Neljän kammarin ratkaisu on optiona, samoin valinta perän varaston, miehistökajuutan tai kumivenetallin välillä.

www.galeon.pl | www.nordecnautic.fi