Uusi 1095 on tavattoman kaukana alkuperäisistä Merry Fisher -sarjan puoliliukuvista ja pienellä dieselillä varustetuista kala- ja retkiveneistä. Uutuudessa on jopa kaksi 300-hevosvoimaista perämoottoria, 38 solmua vauhtia ja kaikki mukavuudet.

Monaco 110 on MF 1095:n kanssa samaa luokkaa, mutta muotoilultaan ehkä hitusen Merry Fisheria menevämpi. Linjakkuus tosin kostautuu kansisalongissa, jossa seisomakorkeus jää alle 190 senttiin. Muutoin Monaco tuntuu Merry Fisheria hitusen isommalta, etenkin kansisalongissa ja keulahytissä. Mitoissa eroa on etenkin leveydessä, Monaco on lähes 30 senttiä Merry Fisheriä leveämpi.

Jeanneau Merry Fisher 1095 

Parker Monaco 110

Avotila menee silti Merry Fisherille. Siinä on u-sohva ja pöytä, joka mahdollistaa ruokailun tai sohvan petaamisen aurinkotasoksi. Monacon perässä on nimeen sopivasti kiinteä aurinkotaso, jonka etuosasta saa muodostettua sohvan. Lisää tilaa auringonpalvontaan löytyy molemmista keulakannelta, ja sinne pääsee molemmissa helposti styyrpuurin leveää ja syvennettyä sivukantta. Myös ohjaamon sivuliukuovi ja avattava laitaportti löytyy molemmista.

Monacon takaseinä aukeaa Merry Fisherin vastaavaa enemmän, mikä on toki mukavaa. Myös pentteri on isompi ja sohva reppavampi. Mutta Merry Fisherissa dinetin etusohva kääntyy matkan ajaksi kartturinpaikaksi, mikä Monacosta puuttuu.

Molemmat veneet saa kahden tai kolmen makuukajuutan versioina. Asumismukavuudet ovat kunnossa myös toiletissa, jossa molemmissa veneissä on suihkuseinällä- ja istuimella varustettu erillinen märkätila.

www.jeanneau.com | www.nauticalpartners.fi 

www.parkerpoland.eu