Sea Rayn uuden aallon Sundancerit ovat eräänlaisia crossovereita, joissa yhdistyy useamman venetyypin piirteitä. Konsepti toimii häkellyttävän hyvin: päiväkäyttöön on entistä enemmän avotilaa, ilman että sisätiloista on vielä tingitty liiaksi.

Konseptin oleellinen innovaatio on keulan syvennetty avotila, joka on kalustettu hulppealla loikoilusohvalla. 290 Sundancerin loungessa on kahdelle mukavat oltavat. Keulaan kulku sujuu  erinomaisen helposti ja turvallisesti paapuurin puolella olevaa, bowrider-tyyliin tuulilasin läpi johtavaa, kulkuväylää pitkin. Ilman portaita  ja keulakannelle kiipeilyä.

Täysleveän tuulilasin suojassa olevassa pääavotilassa on todella pitkä kulmasohva, jonka takaselkänoja on taitettavissa alas vaakatasoon. Tuloksena on aurinkopeti. Myös sohvan etupäätyyn jää kaipaamaan selkänojaa, jotta päädyssä voisi istua edes ajon aikana kasvot menosuuntaan.

Pesualtaalla ja roskiskaapilla varustettu pentterimoduuli on ihan näpsäkkä. Luontevasti kuvaan kuuluvat jääkaappi ja grilli on hankittavat lisävarustelistalta.

Ohjaamossa on kahden istuttava penkki ja kojelautaan saa kahdesta Simradin 9-tuumaisesta näytöstä koostuva Glass Dash -paketin.

Avotilaa saa katettua perinteisin kuomuvaihtoehdoin tai kattoluukulla varustetun HT-katteen ja siihen sopivien kuomujen avulla. HT:n jatkeeksi saa myös sähköisesti auki rullautuvan aurinkokatteen, jolle tosin Suomen kesäkeleissä ei ehkä ole ihan hirveästi tarvetta.

Konehuoneeseen on tarjolla bensa- tai dieselsisäperämoottori 300+ hv teholuokassa. 290 DA:sta voitanee muiden viime aikaisten Sea Ray -uutuuksien tavoin odottaa vuoden päästä perämoottoriversiotakin.

Kajuutassa on yllättävänkin tilavaa, kun huomioidaan aivan poikkeukselliset kansitilat. Tilaratkaisu on sinänsä perinteinen: keulassa vuoteeksi pedattava u-sohva ja avotilan alla parivuoteellinen makuutila. Varsinaista pentteriä ei ole, mutta sisääntuloportaiden vierestä löytyy kuitenkin mikroaaltouuni ja jääkaappi kalusteisiin upotettuina.

Erillinen toiletti on yllättävänkin tilava ja varustettu suihkulla. Esimerkiksi nelihenkinen perhe majoittuu viikonlopuksi tai vaikka lomaviikoksi ihan hyvin. 290 DA on tiloiltaan ehdottoman varteenotettava vene sekä isojen daycruiserien että kompaktien sportcruiserien luokassa.

8,75 metrin ptuinen ja 2,75 metrin levyinen 290 DA ensiesitellään Suomessa elokuussa Uivassa, eikä tarkkoja Suomi-hintoja ole vielä vahvistettu. Valistunut arvaus vie kuitenkin lähtöhinnan selvästi alle 200 000 euron luokkaan.

 

www.searay.com | www.marinepalvelu.fi