Entuudestaan Seafaringin mallistossa on tyyliltään modernia trawleria tavoittelevat 44 Coupe ja 44 Flybridge. Düsseldorfissa niiden rinnalle esiteltiin 34 S. Se on puoliliukuva, yhdellä tai kahdella keskimoottorilla varustettu matkavene, joka on saatavilla joko kahden tai kolmen makuukajuutan tilaratkaisulla.

Muotoilultaan 34 S on jopa tankkimainen laatikko. Laidat ja seinät ovat liki pystysuoria ja kulmat teräväksi veistettyjä. Kymmenen metrin runkopituuteen nähden Seafaring on poikkeuksellisen leveä (3,70 m), mikä osaltaan selittää sisätilojen tilaihmettä.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy leveisiin ja helppokulkuisiin sivukansiin. Seafaringissa ne ovat yhtä leveät molemmilla laidoilla. Kansisalongissa ei silti ahdista. Paapuurin laidalla on valtava pentteri ja styyrpuurin puolella perää kohti aukeava kulmasohva. Valtavat ikkunat ja pitkälti yli kahden metrin seisomakorkeus avartavat tunnelmaa.

Ohjaamosta johtaa nykyisin jo normaaliin tapaan liukuovi sivukannelle, mutta Seafaringissa on liukuovi myös paapuurin puolella. Alakerran majoitustiloihin kuljetaan ohjaamon ja tuulilasiin väliin kiertyvää portaikkoa pitkin. Vastaavaa järjestelyä tapaa yleensä vasta tuplasti suuremmissa jahdeissa.

Messuveneessä oli kolmen makuukajuutan tilaratkaisu, mikä teki alakerran aulasta hiukan ahtaan, ja ovien aukeamissuuntia voisi vielä harkita. Kolmen kelvollisen makuukajuutan sovittaminen 34-jalkaan on kuitenkin loistosuoritus, varsinkaan kun yhdessäkään kammarissa ei tarvitse tyytyä kerrosvuoteeseen.

Vähimmälle huomiolle on jäänyt toiletti, joka ajaa varmasti asiansa, muttei ole tilavuudeltaan muiden tilojen veroinen.

Seafaringin saa yhdellä tai kahdella Yanmarin dieselillä, joista vakiona tarjottava 320-hevosvoimainen 8LV tuntuu Suomen vesistöjen kannalta järkivalinnalta. Valmistajan mukaan se riittää jopa 24 solmun huippunopeuteen, ja matkavauhdiksi sopii mitä vaan 5–20 solmun välillä.

Vakiokoneella ja -varusteilla ja Suomen verokannalla Seafaringin hinnaksi ilmoitetaan tehtaalla Sloveniassa 198 500 euroa. Rahti ja sopiva lisävarustus nostaa hinnan 250 000 euron paikkeille, mutta sillä rahalla Seafaringista saa paljon asuttavaa matkavenettä.

Sisustuksen laatuvaikutelma kestää hyvin vertailun nimekkäämpiin ja suurempiin eurooppalaisiin valmistajiin, kuten vaikkapa ranskalaisen Beneteaun hiukan saman tyyppiseen Swift Trawleriin. Lähin Seafaring-myyjä on Marstrand Yachts Ruotsissa.

www.seafaringyachts.com