Uutta Flirin M300-sarjassa on se, että kaksilinssinen kamera näyttää lämpökuvassa värit. Oikeastaan samankaltaista tekniikkaa on käytetty aiemmin Flirin valmistamassa Cat S61 -älypuhelimen lämpökamerassa, jossa lämpösensorin heikkoa resoluutiota on parannettu näkyvän valon kuvalla. 

M300-sarjan laitteissa lämpökameran resoluutio on hyvä, mutta kuvaan tuodaan lisää selkeyttä väreillä, jotka saadaan näkyvästä valosta. Näinpä veneiden navigointivalot, sektorit ja lateraaliviitat näkyvät kuvassa oikean värisinä. 

Laadukas näkyvän valon kamera poimii oleelliset värit hyvinkin hämärissä olosuhteissa. Näkyvän valon kameraa voidaan käyttää myös tavallisena kamerana. Sen 30-kertainen zoom on uskomattoman tehokas ja terävä. 

M364C-mallissa on sekä lämpö- että näkyvän valon kamera, joiden kuvat laite osaa yhdistää. Axiom-näytössä kuvaan voidaan lisätä myös tiedot merimerkeistä ja muista aluksista.

Kamera on aktiivisesti stabiloitu eli kuva näkyy vakaasti veneen keinumisesta huolimatta. Eikä tuollaisia zoomeja pystyisi merellä käyttämäänkään ilman vakautusta. 

Eikä tässä vielä kaikki. Kun kameran yhdistää Raymarine Axiom -monitoiminäyttöön, kuvassa voidaan käyttää Raymarinen lisätty todellisuus -toimintoa, joka esimerkiksi merkitsee lämpökameran kuvaan ais-maalit, merimerkit ja reittipisteet.

M300-sarjan kameroiden varustelussa on iso haitari. Huokein malli sisältää pelkän näkyvän valon kameran, ja kahdessa seuraavassa puolestaan on pelkkä lämpökamera. Lopuissa on molemmat.

M300-malliston hinnat alkavat noin 6 000 eurosta. Huippumalli maksaa sitten jo 30 000 euroa.

www.flir.com