Ghost esiteltiin tällä sivustolla jo keväällä, joten sivuutamme sen vain muutamalla kommentilla. Garmin Force on tuoreempi tulokas.

Lowrancella ja MotoGuidella on yhteistyökuvio, mutta nyt Lowrancella on myös oma keulamoottori.

Lowrancen alapäässä pyörii harjaton moottori, joka on erityisen hiljainen. Sille voidaan syöttää jännitettä 24 tai 36 volttia, mikä vaikuttaa moottorin tehoon. Moottorin kaapelit eivät mene takkuun, sillä vain rikin alapää kääntyy. Sen ohjauspedaali on ohjelmoitavissa oman maun mukaan. Ja vetonarulla varustettu nostomekanismi toimii kevyesti ja pehmeästi. 

Harjattomalla moottorilla varustettu Lowrance Ghost on hiljainen.

Aloituskuvassa oleva Garmin Force sisältää enemmän langattomia toimintoja. Siinä on vesitiivis ja kelluva kauko-ohjain, jossa on myös osoita ja aja -eletoiminto. Pedaaliohjain on sekin langaton, mutta sen voi kytkeä myös kaapelilla. Ja myös monitoiminäyttö ohjaa moottoria haluttaessa langattomasti.

Forcen kaukosäätimellä voi osoittaa suunnan, mihin ajetaan.

Moottorin alapuolelle on integroitu kaikuanturi, jossa on chirpin lisäksi alaspäin skannaava DownVü sekä viistokaiku SideVü, molemmat hyvin teräväkuvaisia.

Garminilla on myös laadukas, liikkuvaa kuvaa näyttävä Panoptix LiveScope, jonka anturin voi kiinnittää Forceen. 

Chirp-, DownVü- ja SideVü -anturit on asennettu moottorin alle.

Tässä on kova paketti, vaikka Forcen yläpää kiertyykin moottorin ohmaamisen mukana. Ei kaapeli siihen sotkeennu, sillä se on kierretty moottorin varren ympärille kuin jousi. Garmin vielä lupaa, että sen 24-volttinen moottori pärjää tehossa muiden 36-volttisille. 

Garmin Force on kiertänyt kaapelin spiraalille varren ympäri, jotta moottorin yläpää pystyy pyörimään lähes vapaasti.

Kun tähän ynnää tonnia pienemmän hinnan kuin Lowrancella, vapaa-ajan kalastajilla on pähkäilemistä, kummanko valitsee. Lowrance on paaluttanut maineensa tosi-kalamiesten merkkinä, mutta nyt kyllä Garmin on jo monessa kohtaa edellä.

www.lowrance.com 

www.garmin.com