Perinteiset mallit, joissa on Silverin alkuperäinen alumiinirungon ja lujitemuovikannen yhdistävä AluFibre-rakenne, muodostavat nykyisin Y-sarjan. Y-kirjainta ei tosin mallimerkinnöissä näy. X-tarkoittaa täysalumiinirakenteista Silveriä, jossa siis myös lattia, laidat ja muut sisäpinnat ovat alumiinia. Y-sarjasta uusiutumisvuorossa on suosittu Hawk BR, josta Totalvene ehti ottaa pikamaistiaiset jo joulun tienoilla. Juttuun pääset tästä. 

Kolmas mallisarja, täysin lujitemuovirakenteisista päiväristeilijöistä koostuva Z-sarja, lanseerattiin viime syksynä Uivassa. Ensiaallossa näytettiin kahdeksanmetrinen Raptor DCz ja kuusimetrinen Tiger DCz. Totalvene on jo ehtinyt kokeillakin Raptoria, jutun voi lukea tästä. Vene 19 Båt -messuilla Z-sarjaan liittyy Tigerin avokeulainen BRz-versio.

www.silverboats.fi

Silver Hawk BR

Täysin uusi Hawk asemoituu entiseen kokoluokkaan, mutta on edeltäjäänsä tilavampi, etenkin takapenkin jalkatilojen osalta. Tilankäyttö on siis aiempaa tehokkaampaa. Peräpenkki aukeaa pykälää pienemmän Foxin tavoin isosti, mikä tekee kookkaan säilytystilan lastaamisesta ja purkamisesta helppoa. Hawkin kokonaispituus on kasvanut 5,7 metriin, sillä rungon jatkeena on nyt vakiovarusteena lisäuimatasot.

Nousulistaton runko on hiljainen ja pehmeä, joten ajoltaan Hawk on mukavuuspainotteinen. Moottorivaihtoehdot tulevat Hondalta ja teholuokkia on kolme: 60, 80 ja 100 hevosvoimaa. Kauppa kohdistunee kiivaimmin tehokkaimpaan versioon, jolla pakettihinnaksi muodostuu 31 990 euroa. Vakiovarustus pitää sisällään muun muassa Raymarinen 9-tuumaisen Axiom-karttaplotterin.

Silver Tiger BRz

Jos kaikki muut kuusimetriset päiväristeily-bowriderit vaikuttavat turhan samanlaisilta, kannatta luoda silmäys Tiger BRz:aan. Siinä on ainakin ripaus selvästi omaa näköä.

Muiden Z-sarjan mallien tavoin Tiger BRz on syntynyt norjalaisen Eker Designin "kynästä". Patentoidun runkomuodon on puolestaan kehittänyt ruotsalainen Petestep. Veneet valmistaa Valkeakoskella toimiva Fenix-Marin Oy.

Myös sisätilojen ilme on raikas, vaikka väreillä ei ole juhlittu: lattialla on tiikin värinen keinotiikki ja istuinverhoilun väriksi on valittu harmaa. Yksityiskohdissa on kuitenkin positiivista eloa. Esimerkiksi keulatilan muotoilu ja mukavuus on korkeiden selkänojien myötä hyvällä tasolla ja taka-avotilan säilytystilojen luukkujen salvat ovat laadukkaat ja käytännölliset. Myös tilaa tuntuisi olevan kilpailukykyisesti, etenkin leveyssuunnassa.

Vakiovarustelu on askel arkista ylempänä, sillä vakiopakettiin kuuluu muun muassa luukkujen Abloy-lukot, avotilan pöytä ja aurinkotasolaajennus, keulaporras, trimmitasot, tuulilasinpyyhkimet, ajokuomu, keinotiikit ja Raymarine Axiom 9 -karttaplotteri.

Moottoreiksi hieman yli kuusimetriseen ja noin 1 150 kiloa painavaan Tigeriin tarjotaan 115:sta tai 150:tä Honda-hevosvoimaa. Molempien pakettien hinnat jäävät alle 50 000 euroon ja keskinäinen ero on vain tonnin eli useimmat valitsevat tässäkin tapauksessa suuremman vaihtoehdon.