Uusi Hawk BR istuu muotoilultaan selvästi kahden aiemman uuden sukupolven Silverin eli viime vuonna esitellyn Foxin ja vuoden 2016 satoon kuuluneen Eaglen rinnalle. Keulakannen, pulpettien, tuulilasin ja rungon peräkulmien muotokielissä on paljon samaa.
Sisällä yhtäläisyyksiä on etenkin Foxin kanssa. Esimerkiksi peräpenkki aukeaa Foxin tapaan laajana kokonaisuutena käsi- ja selkänojineen, paljastaen altaan sekä säilytystilan että kuomutallin. Sen sijaan Foxista poiketen Hawkin tuulilasi on lasia, joten se voidaan varustaa lisävarustelistalta löytyvällä tuulilasinpyyhkimellä. Sivulasit ja tuulilasin avattava keskiruutu ovat pleksiä.
Ulkomitoiltaan Hawk säilyy entisessä kokoluokassa, vaikka vakiovarusteisiin kuuluvien alumiinisten lisäuimatasojen myötä sen kokonaispituus kasvaa 5,7 metriin. Ulkoleveys on sen sijaan pienentynyt muutamalla sentillä.
Tilankäyttö on kuitenkin tehostunut, minkä ansiosta uusi Hawk tuntuu edeltäjäänsä kookkaammalta. Pulpetit sijaitsevat aiempaa edempänä, mikä on parantanut etenkin takapenkin jalkatiloja. Käytännössä Hawk astuukin taka-avotilan tilavuudellaan jo pykälää suuremman Sharkin varpaille.
Koska tilaa on, sitä pystyy hyödyntämään myös eri tarkoituksissa, kuten kalastuksessa ja vesiurheilussa. Niiden lisäksi Hawkin tilat riittävät myös pienimuotoiseen veneessä oleskeluun, ja avotilaan saa lisävarusteena irrotettavan pöydän.
Keulassa on kiinteä u-penkki, jonka alla on pulpettien sisään jatkuvat, pitkät säilytystilat. Etenkin ohjauspulpetin sivuun jää kaipaamaan luukkua, mikä helpottaisi tavaroiden pulpetin uumenista kaivamista. Keulan kautta- ja läpikulku toimii ongelmitta ja keulakannen alla on muodikkaasti avoin köysilokero.
Ohjaamon ergonomia on osunut hyvin kohdilleen ja tuulilasi tarjoaa hyvän viimansuojan. Pulpetin alla on jalkatuki ja riittävästi jalkatilaa, minkä ansiosta penkin saa säädettyä riittävän lähelle rattia, kaukohallintalaitetta ja kojelautaa.
Kaukohallintalaite on asennettu tavalliseen tapaan laitaan, eikä muutamista muista Silver-malleista tutusti ohjauspulpettiin. Silverin laitakotelorakenne aiheuttaa kuitenkin sen, että kaukohallintalaitemallina joudutaan käyttämään pienvenemäistä pinta-asennusmallia paremmin rakenteisiin sulautuvan uppoasennusmallin sijaan.
Moottorivalikoima tulee tuttuun tapaan Hondalta ja kattaa 60-, 80- ja 100-hevosvoimaiset vaihtoehdot. Koeajoveneessä oli niistä tehokkain.
Sillä yllettiin terhakkaaseen kiihtyvyyteen ja noin 37 solmun huippunopeuteen, mitä voi pitää Hawkin tyyppiselle yleisveneellä hyvinkin riittävänä ja sopivana huippunopeutena. Käytännössä se tarkoittaa myös sitä, että 80-heppaisellakin varmasti pärjää, mutta hinnat alkaen -vaihtoehtoon suhtautuisin varauksin. Toimii ja riittää ehkä, jos veneellä ajelee pääasiassa vain tyhjänä.
Käyttökuluja isompi kone ei juurikaan kasvata, sillä Hawk kulkee satasellakin taloudellisesti. 25 solmun vertailunopeudella kone kulutti 17,1 litraa tunnissa eli alle 0,7 litraa meripeninkulmalla.
Hawkilla ajaminen on paitsi suhteellisen edullista myös hyvinkin mukavaa. Täysin nousulistaton runko halkoo aaltoja mukavasti ja hiljaisesti, mikä tekee etenkin matka-ajosta miellyttävää. Vauhdikkaissa kaarroksissa Hawk pysyy siististi valitulla ajolinjalla, vaikka kaasua lisäisi ja kaartosädettä kirraisi kesken kaiken.
Panopisteeltään Hawk tuntuu oikein hyvältä, mistä seuraa looginen trimmattavuus. Sivutuuleen Hawk sen sijaan nojaa melko selvästi, varsinkin kun tuuli tulee styyrpuurin sivulta ja kuski on liikkeellä yksin. Pelkkä moottorin ylöstrimmaaminen ei riitä korjaamaan kallistusta samoissa määrin kuin muutamissa nousulistoilla varustetuissa kilpailijoissa.
Hydrauliohjaus on vakiovaruste, samoin Raymarinen yhdeksäntuumainen Axiom-monitoiminäyttö. Lisävarustelistalta löytyy jo esille tulleiden herkkujen lisäksi esimerkiksi ajokuomu, keulan aurinkotaso, pääsäilytystilojen kiinteät Abloy-lukot sekä trimmitasot.
Hinnat julkistetaan lanseerauksen yhteydessä, mutta sen verran tiedetään, että pienimmällä koneella pakettihinta tulee jäämään alle 30 000 euroon ja isommilla vähän yli.