Flipper 650 DC tuntuu muita suuremmalta, isommalta ja painavammalta. Sen myötä ajo-ominaisuudet ovat mukavuuspainotteiset. Jos ryhmästä pitäisi valita vene, millä lähtee mieluiten taittamaan matkaa ikävään vasta-aallokkoon, olisi valinta Flipper. Myös myötäiseen meno on mukavaa, mutta sivuaallokossa Flipper kallistelee ja hakee linjaa. 

Myös kaarroksissa Flipper kallistuu muita enemmän, eikä trimmaustuntuma ole kovinkaan luonteva, vaan sopivia säätöjä joutuu toisinaan hakemaan. Suorituskyky, kulutus ja melu ovat keskitasoa, vaikka 150-hevosvoiman vertailuteho ei Flipperissä vielä sporttiselta tunnu. Moottorivalikoimasta löytyy 50 lisähevosvoimaakin.

Flipperin muhkeasti topattu ja korkeussäädettävä kuskin penkki on nojatuolimaisen mukava, mutta ajoasento istuen on silti korkeintaan keskinkertainen, sillä jalkatilat ovat niukat, mittariston ja 12-tuumaisen plotterin luettavuudessa ja sormeiltavuudessa on pieniä haasteita eikä kaasukädelle ole suotu kyynärnojaa. Myös näkyvyys on ryhmän heikoimmasta päästä, sillä korkean kojelaudan ja tuulilasin väliin jää vain kapea katselualue. Penkin niin sanottu offshore-asento on sen sijaan ryhmän paras.

Avotila ja u-sohva ovat mallia lyhyt mutta leveä, käytännössä tilaa on hyvin. Korkeat ja paksut pehmusteet tekevät u-sohvan istumamukavuudesta ryhmän parhaan. Samoin apukuskin paikka on sohvan päätyyn käännettävällä heittoselkänojalla toteutetuista mukavin. Avotilan tiikkipöytä on laadukas ja kajuutan laipiosta apukuskin paikalle esiin taittuva apupöytä näppärä lisä. Säilytystiloja on paljon, mutta niiden luukut eivät ole kaikkein helpoimpia operoida. 

Kahdessa tasossa olevat uimatasot ovat kookkaat, ja avotilaan on luonteva kulkea styyrpuurin peräkulmasta. Myös avotilan laitojen päällä on askeltasot. Myös keulan kautta kulkeminen sujuu, vaikka kaulakannelle johtavat portaat kuuluvat ryhmän pienimpiin ja jyrkimpiin ja keulakaiteet ovat muita matalammat.

Kajuutan oviaukko on tilava ja itse kajuutta selvästi vertailun viihtyisin. Patjat ovat napakat ja vuoteen laidoilla on mukavat selkänojat. Luonnonvaloa kajuuttaan tulee pleksioven lisäksi runko- ja kattoikkunoista. Ikkunoita ei voi avata mutta niissä on neppareilla kiinnitettävät pimennysverhot.

Vaikka 650 DC on jatkettua uimatasoa lukuun ottamatta käytännössä sama vene kuin kohta seitsemän vuotta sitten esitelty 640 DC, on Flipperin yleisilme yhä nykyaikainen ja muotoilu kestänyt hyvin aikaa. Kun ominaisuuksissakaan ei ole varsinaista estettä menestykselle, on Flipperissä klassikkoainesta.

Flipper 650 DC:n yleisarvosana Venemestari-lehden suurvertailussa: 8,5

www.venemestari.fi

www.flipperboats.fi