Noin kuuden ja puolen neliökilometrin kokoinen Pranglin saari sijaitsee Viron pohjoisrannikolla. Saarella on kolme kylää: Kelnase, Lääneotsa ja Idaotsa, joita asuttavat pysyvästi noin sata asukasta. Prangli on Viimsin maakunnan ainoa pysyvästi asuttu saari. 

Prangli on edelleen melko tuntematon kohde suomalaisturistien keskuudessa. Tämä on kummallista, sillä ihastuttavan takapajuinen saari kauniine luontoineen on Viron pohjoisin saari ja sijaitsee vain reilun 30 meripeninkulman päässä Helsingistä. Oletettavasti hieman lännempänä oleva Naissaari houkuttelee suurimman osan suomalaisista veneilijöistä.  

Pranglin luonto on monimuotoinen. Pohjoisessa ja etelässä on pitkiä ja kauniita hiekkarantoja ja -dyynejä, lännessä on laaja suoalue ja idässä rannat ovat kivikkoisempia. Suuri osa saaresta on mäntymetsän peitossa, joka tarjoaa hyvää suojaa merituulilta. Samalla kasvusto luo oivallisen temmellyskentän pilvimuodostelmissa iniseville hyttysille. 

Vierassatama sijaitsee Kelnasessa, Pranglin koilliskulmassa. Kelnase on kautta aikojen ollut saaren keskipiste ja sydän. Sisääntulo satamaan on selkeästi merkitty viitoilla ja linjatauluilla. Tämä on hyvä, sillä kapeahkon väylän molemmin puolin on karttaplotterin mukaan runsaasti kiviä. Väylää onkin syytä lähestyä tarpeeksi loivalla mutkalla, sillä moni on päätynyt kiville liian jyrkällä lähestymiskulmalla. Idästä tultaessa on helppoa tähdätä oikein, mutta pohjoisesta tai etelästä kiertäessä voi pieni viattomalta tuntuva oikaisu tulla kalliiksi. 

Sataman vieraslaiturin poijuihin mahtuu parisenkymmentä isompaa ja pienempää paattia. Purjeveneet ja isommat moottoriveneet kiinnittyvät laiturin pohjoispuolelle ja pienemmät kiertävät matalammalle eteläpuolelle. Satamakonttori sijaitsee aivan laiturin tuntumassa ja satamakapteenin tavoittaa parhaiten soittamalla punaisen tuvan ovessa olevaan numeroon. Vierassauna on uutta tuotantoa ja sellaisenaan varsin raikas. Sen suuri ikkuna antaa satamaan. Saunarakennuksessa on myös vesivessa, joka kuitenkin oli pysyvän oloisesti tukossa. Perinteiset puuceet auttavat seiloria hädässä. Niiden siisteys saa asteikolla yhdestä kymmeneen arvosanan seitsemän. Lisäksi satamassa on vanhaan kalatehtaaseen perustettu kahvila joka tarjoaa virvokkeita ja pientä purtavaa. Satamassa on myös polttoainepiste. 

Reilun kilometrin päässä on kauppa, jonka valikoima painottuu alkoholipitoiseen juomaan. Olut ja siiderhyllyjen välistä löytyy kuitenkin myös välipalatarvikkeita. Kauppaan, ja muualle saarelle, pääsee kätevästi vuokrapyörillä, joita on tarjolla satamakonttorissa. Jos polkeminen ei kiinnosta, voi ottaa yhteyttä paikalliseen matkailuyrittäjään Taaviin, joka kierrättää vierailijoita pientä maksua vastaan avolava-autollaan. Lavan puupenkeille sopii kuusi aikuista. Taavin numeron saa satamakapteenilta. Kierroksen voi päättää esimerkiksi kaupalle, tai saaren ainoaan ravintolaan Rootsu Saare-Restoon. Vuonna 2014 rakennettu ravintola on moderni poikkeus saaren arkkitehtuurissa. Annokset ovat maukkaita ja erityisesti kuha osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. 

Kaiken kaikkiaan Prangli edustaa juuri sitä, mitä virolaisilta kohteilta toivoo: rentoutumista mahdollistavaa pysähtyneisyyttä, kaunista luontoa ja ystävällisiä ihmisiä.