Prada Cupin finaalien ensimmäinen päivä alkoi kevyissä tuulissa. Järjestäjät eivät odotelleet merituulen voimistumista, vaan startti saatiin lähetettyä vain kaksi minuuttia myöhässä tuulen ollessa 3–5 m/s. 

Englantilainen Ineos ja italialainen Prada Pirelli ottivat alun varovasti, eivätkä haastaneet toisiaan. Varovaisuus tässä kelissä on AC75-veneille tarpeen, sillä kaiken avain on pysyä kantosiivillä. Rungon tippuminen veteen tarkoittaisi automaattisesti tuskallisen hidasta kiihdytystä takaisin lentovauhtiin. 

Ensimmäisessä startissa Ineos teki ensimmäisen virheen tippuen kantosiiviltään juuri ennen starttia. Kevyissä keleissä nopeaksi tiedetty Prada Pirelli ei tehnyt samaa virhettä vaan otti startin erittäin huolellisesti. Tuloksena oli 1:20 johto ensimmäisellä ylämerkillä. Vaikka englantilaiset saivat juonen päästä kiinni kisan puolivälissä, ei heillä enää ollut mitään mahdollisuuksia ottaa italialaisten johtoa kiinni. Prada Pirelli voitti ensimmäisen lähdön lähes kahden minuutin marginaalilla.

Toiseen lähtöön tultaessa tuuli oli noussut 7–9 metriin sekunnissa. Briteillä tuntui olevan homma hallussa ennen starttia, ja he ottivat aggressiivisen lähdön paapuurin puolelta ja italialaisten alapuolelta luottaen venevauhtiinsa ja ennen kaikkea siihen, että pysyvät ajamaan hieman italialaisia ylemmäs tuuleen. 

Brittien arvailusta puolet meni oikein, italialaiset joutuivat kääntymään pois ennen aikojaan, mutta italialaisilla oli parempi nopeus. Italialaisten venevauhti oli läpi lähdön hieman parempi kuin englantilaisilla ja tämän ansiosta Prada Pirelli voitti toisenkin lähdön puolen kilometrin eli 26 sekunnin erolla. 

Ensimmäisen kisapäivän jälkeen Prada Pirelli johtaa Ineosta 13 lähdön sarjassa 2–0. Se tarvitsee vielä viisi voittoa tullakseen America’s Cupin haastajaksi. Tässä vaiheessa ei kannata vielä brittienkään heittää vinssinkampea mereen, kamppailu oli kaikesta huolimatta sen verran tasaväkinen, että pienikin oivallus trimmeissä tai taktiikassa voi kääntää asetelmat päälaelleen.

www.americascup.com