Prada Cupin finaalien toinen päivä alkoi pilvisenä ja suhteellisen reippaassa 8–10 m/s kelissä. Ensimmäistä starttia odotellessa italialaiset ja englantilaiset hakivat etua parhaimmillaan jopa 46 solmun nopeuksilla. 

Alusta asti tuntui kuitenkin, että italialaisilla oli homma hanskassa ja itseluottamus korkealla. Prada Pirelli -tiimi keskittyi omaan tekemiseensä ja jätti seuraamisen englantilaisille. Sir Ben Ainslie teki parhaansa, mutta virhearvio käännyttäessä starttilinjalle vei tiimin mahdollisuudet ottaa kisa haltuun. 

Startin aikana radan oikea puoli oli tuuliltaan parempi ja italialaiset käyttivät tämän edun hyödykseen. Vaikka ero pysyi muutamissa sekunneissa viimeiselle osuudelle saakka, oli selvää kuka vei ja kuka vikisi. Viimeisellä osuudella englantilaiset jiippasivat toiseen laitaan toivotaan toivotaan -tyylillä, italialaiset eivät seuranneet ja voittivat startin 13 sekunnilla.

Toisen startin alussa englantilaiset hakivat jälleen raivoisasti etua ennen starttia, mutta tämä kostautui. Jiipattuaan italialaisten perään noin minuutin ennen starttia Ineos yritti puikahtaa aggressiivisesti manöveeraten italialaisten perän taitse dominoivaan yläasemaan, mutta liike oli hieman liian raju ja vene lähti keulimaan tiputtaen sen pois kantosiiviltään. 

Takaisin siivilleen pääsy 45 sekuntia ennen starttia sujui tuskaisen hitaasti ja italialaisilla oli etu. Saapasmaan tiimi oli kuitenkin hieman etuajassa starttiin tultaessa ja joutui viivyttelemään ja englantilaisten tappio startissa jäi vain muutamaan sekuntiin. 

Startin jälkeen ero oli alkuun vain joitakin kymmeniä metrejä, mutta italialaisten venevauhti ja taktinen etulyöntiasema kasvattivat Prada Pirellin johtoa tasaisesti. Lopussa italialaisten voitto oli selkeät 41 sekuntia ja kokonaistilanne heille 4-0. Pilvinen päivä englantilaisille, tosiaan. Jos englantilaiset aikovat vielä pärjätä näissä karkeloissa, on tiimin vetäistävä melkoinen kani jostakin hatusta.

Kisojen jälkeen järjestäjäorganisaatio ilmoitti, että Uuden Seelannin hallituksen asetettua Aucklandin kolmannen tason lockdowniin 72 tunniksi uusien koronatartuntojen vuoksi, Prada Cupin keskiviikoksi aikataulutettua kisaa siirretään ja uudesta ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin. 

www.americascup.com