Aiemminkin näillä sivuilla esiintynyt Canova on lähdössä seuraavaksi Välimereltä isoille vesille. Säätöjä on haettu Välimerellä Sardinian vesillä reippaissa yli 15 m/s tuulissa. Tuunaamiseen on osallistunut omistajan ja miehistön lisäksi Balticin, purjeneulomo North Sailsin ja rikin toimittaneen Rondalin edustajia. 

Balticin toimitusjohtajan Henry Hawkinsin mukaan vene on käyttäytynyt ällistyttävän rauhallisesti kovemmassakin kelissä. Ohjaus on toiminut moitteettomasti ja vene on ollut mukava ajaa jopa 20 solmun nopeuksilla. 

Veneen omistajan mukaan Canovan radikaali DSS-kantosiipi toimii erinomaisesti vakauttaen aluksen kulkua, rauhoittaen pitkittäisliikettä ja vähentäen aluksen kallistusta. Omistaja pitää foilia merkittävänä turvallisuutta lisäävänä tekijänä suorituskyvyn parantamisen lisäksi.

Canovan riki on mallia runsas ja sen optimaalista käyttöä on harjoiteltu ahkerasti kuluneen purjehduskauden aikana. Veneessä on pienemmistä veneistä tuttu tehokas lattapääisopurje. Veneessä on myös nelikulmainen keulapurje, jossa on siis kaksi skuuttia. Tämä kevyemmässä tuulessa käytettävä purje tarjoaa mielenkiintoisia trimmausmahdolisuuksia. Miehistö uumoilee purjeen toimivan myös kovemmilla tuulilla.  

Canovan sisätilat on myös havaittu toimiviksi. Veneen sähköinen propulsiojärjestelmä vie perinteistä dieselkonetta vähemmän tilaa ja sen komponenttien vapaampi sijoittelu on mahdollistanut hieman erikoisemman sisustusjärjestyksen, ei etteikö 142-jalkaisessa olisi muutenkin riittävästi tilaa… 

Joka tapauksessa omistajan osastoon sijoitettu aluksen keskelle, foilimekanismin yläpuolelle. Tässä veneen kohdassa liike on rauhallisin, eli omistaja nukkuu yönsä paremmin. 

Omistajan sviittiin kuuluu suuri kylpyhuone, jossa on muun muassa hiilikuituinen kylpyamme, kuinkas muutenkaan. Kaksoissänky on saranoitu, eli se pysyy suorassa myös veneen kallistuessa. Lisämausteena omistajan salongissa on integroitu kuntopyörä.

Seuraavaksi omistaja suuntaa veneellään valtamerille, hieman koronatilanteen mukaan joko suoraan Atlantin yli tai Etelä-Amerikkaan.

www.balticyachts.fi