Puolueeton ja riippumaton Best of Boats Award on noussut nopeasti vain muutamassa vuodessa Euroopan laajimmaksi ja arvostetuimmaksi venepalkinnoksi.

Valinnat tekevä jury koostuu 17 venetoimittajasta, jotka edustavat 15 kansallisuutta ja 20 veneilymediaa. Suomea tuomaristossa edustaa Venemestari-lehden ja Totalvene.fi-verkkojulkaisun päätoimittaja Jan Sjölund.

Tänä vuonna BOB-finalistit on seulottu 22 erimaalaisen venevalmistajan uutuusmalleillle tehtyjen 585 venetestin perusteella. Jo arvostetulle finalistilistalle pääseminen on siis saavutus.

Finalistiveneitä on nimetty tänä vuonna viiteen kategoriaan yhteensä 22. Kunkin kategorian voittaja julkistetaan 23. marraskuuta Berliini venemessujen yhteydessä pidettävässä julkistustilaisuudessa. Sitä ennen tässä katsaus kategorioihin ja finalisteihin.

2017 finalistit: Best for Beginners

Paras ensivene ei ehkä kuulosta palkintoluokista seksikkäimmältä, mutta venemallien kannalta luokka on erittäin mielenkiintoinen, sillä vaatimukset ovat kovat. Kaikin puolin suositeltavan ensiveneen tulee BOB-juryn perusteiden mielestä olla ehdottoman turvallinen ja helppokäyttöinen, mutta silti tarjota paljon vastinetta rahalle ja olla edullinen käyttää ja ylläpitää. Vuoden 2017 finalistit ovat:

2017 finalistit: Best for Fishing

Vuoden kalaveneeltä BOB-tuomaristo edellyttää merikelpoisuutta sekä huomion kiinnittämistä kalastuksen erityisvaatimuksiin, kuten riittäviin kansi- ja työtiloihin sekä  kalastusvarusteisiin tai niiden asennusmahdollisuuksiin. Myös tilojen muunneltavuus ja mahdollisuus säältä suojautumiseen ovat osa kriteerejä. Ehdokkaat vuoden parhaaksi kalaveneeksi ovat:

2017 finalistit: Best for Family

Parhaan perheveneen palkinnosta voi kisata hyvinkin erityyppisiä veneitä, sillä kyse on siitä kuinka hyvin kyseinen venemalli toimii suunnitellussa käyttötarkoituksessaan perheveneenä. Edellytyksenä on muun muassa useamman sukupolven käyttöön soveltuvat tilat ja mukavuus, helpot ja turvalliset kulkutiet sekä erityisesti perheveneilykäyttöä tukevat muut ominaisuudet. Vuoden 2017 parhaan perheveneen palkinnosta kisaavat:

2017 finalistit: Best for Fun

Vuoden parhaassa huviveneessä tulee yhdistyä urheilullinen suorituskyky ajamisen iloon ja vesillä olosta nauttimiseen. Kyse voi olla päivä- tai viikonloppuretkistä, vesiurheilusta tai kohdeveneilyn elämyksistä, ja parhaan huviveneen tulee täyttää miehistön toiveet 100-prosenttisesti. Vuoden 2017 finalistit ovat:

2017 finalistit: Best for Travel

Parhaan matkaveneuutuuden tulee luonnollisesti mahdollistaa mukavasti ja viihtyisästi pidempikestoisetkin yhtäjaksoiset lomamatkat, veneelle suunnitellussa toimintaympäristössä. Arvioinneissa tuomaristo paneutuukin erityisesti veneiden tekniseen toteutukseen, tilojen toimivuuteen sekä varusteluun. Vuoden matkavene finalistit ovat:

www.bestofboats.com