Veneiden sähköistys on luonnollista jatkumoa sähköautoille ja erilaisille muille kestäville energiaratkaisuille. Oceanvolt on kehittänyt veneiden sähköpropulsioratkaisuja jo vuodesta 2004 lähtien. 

Täysin sähköinen propulsio tarkoittaa ainakin käytössä nollapäästöistä venettä. Se on hiljainen, hajuton ja tehokas apukoneratkaisu. Oceanvoltin propulsiojärjestelmä tarjoaa myös regenerointiominaisuuden, joka alkaa toimimaan viiden solmun vauhdissa purjehdittaessa ja tehostuu eksponentiaalisesti vauhdin kasvaessa. Valmistajat ovat laskeneet, että regenerointi aiheuttaa vain noin 0,5 solmun pudotuksen veneen vauhtiin. 

Veneen akkukapasiteetti ja kulkunopeus määrittävät sen, kuinka pitkälle sähköllä pääsee. Valmistajat esittelevät tästä erilaisia lukuja, mutta käytännössä matkat jäävät kustannustehokkaalla akkukapasiteetilla paljon dieselkoneella saavutettavasta toimintasäteestä. 

Elan ja Oceanvolt tarjoavat toimintasädeahdistuksesta kärsiville hybridiversiota, jossa akuston kyljessä on dieselgeneraattori tuomassa lisää toimintamatkaa. Hinnat riippuvat veneestä, akustosta ja muusta varustelusta.

www.oceanvolt.com 

www.elan.si