Jeanneau esittelee uudistuksia tai uutuuksia mallivuodelle 2019 kaikkiin mallisarjoihinsa.

Pienin, ja Suomen markkinoiden kannalta hyvinkin mielenkiintoinen malli on lähtökuvan Merry Fisher 605 Marlin. Se on hieman yli kuusimetrinen ohjaushyttivene etenkin kalastus- ja yhteysajokäyttöön, jonka hinnan lupaillaan olevan kohdallaan.

605 Marlinin erikoisuus on kahteen asentoon liu'utettava ohjauspulpetti. Etuasennossa pulpetti on ohjaushytissä sisällä, taka-asennossa ohjaushytin takareunassa, eli käytännössä ulkona. Suomeen 605 Marlineita saadaan ensimmäisenä maailmassa, sillä mallin ensiesittely tapahtuu elokuussa Uiva 2018 Flytande messuilla.

Cap Camarat -sarjaan Jeanneau esitteleetäysin uuden 6.5:n. Siitä tulee myyntiin kaksi versiota CC-keskipulpettimalli sekä sundeck-tyyppinen WA, joka Suomessa vertautuu lähinnä keulakajuutallisiin daycruisereihin.

Lisäksi Cap Camarat -mallisto laajenee 9.0 CC -mallilla, jonka keskipulpetin ja syvän keula-avotilan turkin alle jää yllättävänkin suuri kajuutta. Neljäs Cap Camarat uutuus on malliston ainoa varsinainen daycruiser, perusteellisesti uudistuva  7.5 DC.

Leader-mallisarjan uutuudet on L 30- ja L 33-malleista esiteltävät perämoottoriversiot. Tilaratkaisun perusasiat ovat molemmissa malleissa sisäperämoottoriversioihin nähden ennallaan, mutta perän uimatasoja on muokattu perämoottorien pariasennuksille sopiviksi.

Jeanneau NC 37

New Concept -sarjan toinen sukupolven vyörytys käynnistyi tänä vuonna NC 33:lla. Mallivuoden 2019 uutuus on 11 metriä pitkä ja reilut 3,5 metriä leveä NC 37.  Se varustetaan kahdella dieselsisäperämoottorilla. NC 37:ssa on jouhevasti yhteen nivoutuva avotila ja kansisalonki, ja kannen alla kaksi tai kolme makuukajuuttaa sekä erilliset wc- ja suihkuhuoneet.

Flybridge-veneiden Velasco-sarjassa uudistumisvuorossa on 37F. Se kokee uudelle mallivuodelle varsin kattavat faceliftin.

Tärkeimpiin uutuusmalleihin palataan Totalveneessä myöhemmin vielä tarkemmin, kunhan niistä ensin saadaan lisää virallista tietoa.

www.nauticalpartners.fi 

www.facebook.com/NauticalPartners/