Metsähallituksen korjauslistalla on muun muassa laitureita, nuotiokehiä ja maasto-opasteita. Korjausvelkaa kurotaan kiinni eduskunnan myöntämällä lisärahoituksella. Pääosa kunnostuksista tehdään Metsähallituksen omana työnä, mutta Hytermän kunnostukset ja iso laituriurakka ovat kilpailutuksessa, ja ne teetetään ostopalveluina.

Kerimäen kirkonkylän itäpuolella sijaitsevat Hytermän saaret ovat luonnonsuojelualuetta, ja saarille pääsee vain omalla veneellä. Hytermä on kulttuuriperintönsä vuoksi kiinnostava kohde, jonka kruunaa Kerimäen nimismiehen, Rohmu-Heikiksi kutsutun sotakamreeri Heikki Väyrysen, kokoama ulkomuseo vanhoinen rakennuksineen.

Muista kunnostuskohteista vesilläliikkujia kiinnostavat erityisesti Linnasaaren ja Lohilahden alueet.

Linnansaaren kansallispuistossa uusitaan yhdeksän nuotiokehää ja viisi pöytäpenkkiryhmää. Retkisatamien ympäristöjä raivataan ja pääsaaressa kunnostetaan laivalaiturin portaat. Linnansaaren kansallispuiston pohjoisin retkisatama on Vuorikiukas, missä uusitaan rantautumistaso ja portaat.

Koloveden kansallispuistossa rakennetaan uusi Lohilahden kotalaavu ja uusia kanoottipukkeja. Kermajärvellä uusitaan tulentekopaikat Huhmarniemessä ja Vasarasaaressa.

www.luontoon.fi/hyterma

www.luontoon.fi/linnansaari

www.luontoon.fi/kolovesi

www.luontoon.fi/punkaharju