Nimbus on T-, C- ja W-sarjan malleillaan hyvin mukana isojen perämoottoriveneiden räjähtäneillä markkinoilla. Toistaiseksi Nimbus on toimittanut veneensä tehdasasennettuna Mercuryn bensiiniperämoottoreilla, mutta niiden rinnalle on tulossa muitakin vaihtoehtoja.

Loppuvuodesta Nimbus julkisti kumppanuuden ruotsalaisen dieselperämoottorivalmistaja Oxen kanssa. Oxelta löytyy GM:n ja BMW:n dieselmoottoreista marinoituja perämoottoreita, joiden mallisto kattaa 150–200-hevosvoimaiset kaksilitraiset rivineloset ja kolmilitraisen rivikuutosen, josta irtoaa 300 hevosvoimaa.

Myös toinen uusi moottoripartneri on skandinaavinen toimija, norjalainen sähköperämoottorivalmistaja Evoy, jonka kanssa solmitun aiesopimuksen Nimbus julkaisi Düsseldorfin venemessuilla tammikuussa. 

Evoyn perämoottorimallisto on Oxen kanssa samoissa teholuokissa, sillä tarjolla on 120–200-hevosvoimaisia Breeze-malleja sekä 300-hevosvoimainen Storm. Evoyn perusakun koko on 63 kilowattituntia, mutta kapasiteettia voi kasvattaa modulaarisesti kaksin- tai kolminkertaiseksi – jos vain budjettia riittää.

Nimbuksen mallistossa varsinkin 300 hevosvoimaa on tärkeä luku, sillä yksimoottoriasennuksena se sopii T8, C8, T9, C9 ja W9 malleihin ja kaksimoottoriasennuksena suurempiin 11-sarjan malleihin. 

Pakettihinnoittelussa ei olla vielä julkaisuasteella, mutta jotain osviittaa saa jo koneiden kertautuvista ”irtohinnoista”. Bensiiniperämoottori on luonnollisesti halvin, Mercuryn 300-hevosvoimaisen V8-Veradon  listahinta on noin 35 000 euroa. Oxen 300-hevosvoimainen turbodiesel maksaa suunnilleen tuiplasti eli noin 70 000 euroa. Sähkö-Evoy on vielä omissa sfääreissään: moottorin verollinen tehdashinta on noin 95 000 euroa, mutta päälle tulee vielä 50 000 euron ajoakku eli kokonaisuus huitelee 140 000 euron paremmalla puolella. 

www.nimbus.se

www.mercurymarine.com

www.oxemarine.com

www.evoy.no