Privilege Marinen toiminta Ranskan Les Sables d’Olonnessa käynnistyi vuonna 2012, jolloin Gilles Wagner hankki tuotemerkin ja tuotantotilat vaikeuksiin ajautuneelta Alliaura Marinelta. Vuonna 2017 Wagner myi Privilege Marinen osakekannan sijoitusyhtiö Aureliukselle, joka puolestaan kauppasi ne pari vuotta myöhemmin eli vuonna 2019 eteenpäin saksalaiselle HanseYachts-konsernille.

Koko Hanse-omistuksen ajan Privilege on pysynyt omana yksikkönään Ranskassa, kun taas Hansen muut toiminnot eli Hanse-, Moody- ja Dehler-purjeveneiden sekä Fjord-, Sealine- ja Ryck-moottoriveneiden valmistus on keskittyneet Puolaan ja Saksaan. Hansen mukaan tavoiteltuja konsernitason synergioita ei koskaan saavutettu, vaikka sekä Privilegellä että emokonserni Hansella sinänsä hyvin meneekin.

Lopputuloksena Hanse on sopinut myyvänsä Privilegen takaisin Gilles Wagnerille ja tämän kokoamalle sijoittajaryhmälle hyvässä hengessä eli muodollisella kauppahinnalla. Tilikauden 2022–2023 osalta Hanse arvioi Privilegen myymisen alentavan sen liikevaihtoa noin kuudella prosentilla eli reilulla seitsemällä miljoonalle eurolla noin 121 miljoonaan euroon. Ilman Privilegeakin Hansen tilauskannan arvoksi kerrotaan 273 miljoonaa euroa.

Privilege puolestaan kertoo sen kuluvan vuoden liikevaihdon asettuvan noin 14 miljoonaan euroon ja ennustaa ensi vuoden liikevaihdon nousevan noin 20 miljoonaan euroon. Tilauskantaa sillä on noin 60 miljoonan euron edestä.

www.hanseyachtsag.com