Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS) ja Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) pyrkivät kevään 2021 aikana selvittämään kyselyn avulla, kuinka suuri tarve pienikokoisten romuveneiden maksulliselle keräykselle Paraisten ja Kemiönsaaren saaristossa on. Kyselyn perusteella päätetään, kannattaako keräys toteuttaa.

– Saaristossa on luultavasti paljon käytöstä poistettuja, käyttökelvottomia veneitä. Niiden poiskuljetus jätehuollon vastaanottopaikkoihin voi olla mökkiläisille ja saariston asukkaille hankalaa. Haluamme tietää, kuinka paljon tällaisia veneitä on ja missä ne sijaitsevat, aluepäällikkö Katriina Murto PSS ry:stä kertoo.

Romuveneet rumentavat saaristoa, ja lisäksi luonnossa hiljalleen rapautuvista lasikuituveneistä irtoaa ympäristölle haitallista muovikuitua ympäristöön ja mereen.

– Aiemmissa venekeräyksissä PSS ry:n huoltoalus M/S Roope on hakenut veneitä suoraan mökkirannoilta. Kyselyllä halutaan kuitenkin selvittää myös, olisiko omistajilla mahdollisuuksia tuoda romuveneitä tiettyihin keräyspaikkoihin tiettyinä aikoina. Näin M/S Roopeen kyytiin saataisiin tehokkaasti useita veneiltä yhdellä kertaa, Murto jatkaa.

Kyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/venekerayskysely. Kysely sulkeutuu äitienpäivänä 9. toukokuuta 2021.

www.pidasaaristosiistina.fi

www.lsjh.fi