Bodön vierassatama valittiin Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä rannikkokategorian voittajaksi kahtena vuonna peräkkäin. Satama sijaitsee Paraisissa Bodön ja Bergholmin välillä kulkevan salmen väylän itäpuolella, suojaisan lahden pohjoisrannalla.

Tänä kesänä aikaisin alkanut veneilykausi ja suuri veneilijöiden määrä on yllättänyt Bodön yrittäjän Nina Liski-Tirkkosen iloisesti. Iloon antaa aihetta myös viiden vuoden uudistustöiden valmistuminen.

– Bodön satama ja ulkoalueet valmistuvat juhannukseen mennessä lopulliseen muotoonsa, Liski-Tirkkonen kertoo.

Bodön vihreä päärakennus oli tyhjillään ja ilman asukkaita noin 25 vuotta, kunnes 2016 kunnostustyöt viimein aloitettiin. Ympäristö oli metsittynyt ja alueen vanhat hiekkapolut olivat peittyneet. Nyt Bodö on herännyt uuteen eloon.

Tälle kesälle Bodöseen on saatu lisää laituripaikkoja sekä laiturisähkö. Uusi palvelurakennus käsittää satamakonttorin, katetun terassin sekä uuden saunan. Päärakennukseen majoittujille on rakennettu sisä-wc ja piha-alueelle on saatu lisävalaistusta.

Bodön suosiota Liski-Tirkkonen selittää muun muassa satamaravintolan ”mainioilla hampurilaisilla”. Satamamaksu on 27 euroa. Päärakennuksen sisätiloista löytyy laituripaikkaan sisältyvä sauna ja niiden yhteydessä pesutilat.

www.bodo.fi