Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n ja Venealan Kauppiaat ry:n lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä Helsingin Venemessut sekä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat. Tärkeässä roolissa ovat myös merkittävän veneilyalan keskittymän muodostavat Veneentekijäntien alueen yritykset, jotka järjestävät samaan aikaan perinteisen kevätkauden avajaiset.

Tapahtuman suunnittelussa huomioidaan erityisesti hygienia ja viranomaisten ohjeistukset. Veneentekijäntien yritysten yli hehtaarin kokoiselle ranta-alueelle muodostetaan selkeät kulkureitit, jotta liikkuminen tapahtuu sujuvasti ilman ruuhkia ja jonotuksia. Veneiden koeajot suositellaan tehtäväksi perhekunnittain.

– Pidämme huolta siitä, että tapahtuma on mahdollisimman turvallinen myös koronakriisin aikaan, Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Pajusalo uskoo veneiden koeajo- ja vertailumahdollisuuden kiinnostavan myös kriisiaikana. Finnboat arvioi kotimaan matkailun merkityksen kasvavan ja sitä kautta sekä venemyynti että veneilyyn liittyvät palvelut voivat saada uutta nostetta.

– Veneily ja mökkeily tarjoavat tervehenkisiä, kestäviä nautintoja, joista voidaan saada paljon irti vastuullisesti ja riskit minimoimalla, Pajusalo kuvailee.

Suomiveneilee.fi -koeajopäivät järjestetään perjantaina ja lauantaina 5.–6. kesäkuuta. Koeajot alkavat molempina päivinä kello 10 ja jatkuvat iltakuuteen saakka. Koeajettavien veneiden tarkka lista julkistetaan toukokuun loppuun mennessä.

www.suomiveneilee.fi

www.finnboat.fi