Hopeasalmen telakka Oy tarjoaa telakointi- ja korjaamopalveluita Helsingin Mustikkamaalla ja Porvoon Tolkkisissa. Lämpimiä säilytys- ja korjaamohalleja sillä on Tolkkisissa käytössä entuudestaan yhteensä 9 500 neliömetriä. Uuden kylmän säilytyshalllin myötä kokonaisneliömäärä nousee jo 11 000 neliöön.

– Uuden kylmän hallin avulla pystymme tarjoamaan myös kustannustehokkaamman vaihtoehdon veneen säilyttämiseen telakallamme. Uuteen halliin tulee ilmankuivaimet, joten olosuhteen veneiden säilyttämiseen ovat erittäin hyvät. Ensisijaisena tavoitteenamme on saada kyseiseen halliin talveksi ensisijaisesti sellaisia veneitä, joissa olisi talvikaudella kunnostustöitä, kommentoi Hopeasalmen telakan toimitusjohtaja Jere Kosunen.

Hopeasalmen telakka Oy työllistää ympäri vuoden vajaat 20 venealan osaajaa aina sähkömiehistä puuseppiin ja mekaanikoista lasikuitukorjaajiin. Lisäksi yritys toimii Porvoon alueen valtuutettuna Volvo Penta huoltoliikkeenä ja Tolkkisista löytyy myös verhoomo, jossa syntyy esimerkiksi patjoja ja mattoja.

– Pystymme uuden hallin valmistuttua säilyttämään veneitä lämmintä tilaa edullisemmin kylmässä hallissa suurimman osan talvea ja vuorotellen käyttämään veneitä talven aikana korjaamon puolella esimerkiksi puhallus- ja maalaustöitä, keulapotkurin asennusta tai navigointilaitteiden vaihtoa varten. Toimintaamme tämä helpottaa merkittävästi, sillä kaikkien tämän tyyppisten isompien kunnostustöiden aikatauluttaminen keskelle kevät- tai syyssesonkia on ollut meille haastavaa. Uskon vahvasti, että tällaiselle ratkaisulle on kysyntää ja ymmärrän hyvin sen, että kaikki eivät halua säilyttää venettään lämpimässä hallissa eivätkä varsinkaan peitellä sitä ulos keskellä talvea, kun kunnostustyöt ovat valmistuneet, Kosunen jatkaa.

www.hopeasalmentelakka.fi