Onnettomuus tapahtui maanantaina 18. huhtikuuta, vasta vajaa kuukausi sitten vesillelasketun kilpapursi Tuliketun ollessa siirtopurjehduksella Portugalin Cascaisista Gosportiin Iso-Britanniaan. Veneessä olleen neljän hengen siirtomiehistön ja Tulikettu Racingin rantajoukkueen toimista huolimatta tilanne äityi niin pahaksi, että kaksi vuorokautta myöhemmin miehistö jouduttiin evakuoimaan hätiin saapuneeseen öljytankkeriin ja Tulikettu hylkäämään Atlantille.

Tuliketun etsinnät käynnistyivät torstaina 21. huhtikuuta, ja niihin osallistuivat Tulikettu Racingin lisäksi tehokas hinaaja, tähystyslentokone sekä MRCC Turku ja MRCC Delgado. Viikon intensiivisen etsinnän aikana Tuliketusta löytynyt jälkeäkään ja toivo hylyn löytymisestä ajelehtimassa on hiipunut. Etsinnät päätettiin perjantaina 29. huhtikuuta.

Tulikettu oli DSS-kantosiivellä varustettu Infiniti 52 -tyyppinen kilpapursi, ensimmäinen laatuaan. Sen valmisti yhdysvaltalainen Composite Builders. Arto Linnervuon omistaman aluksen ja avomerikilpapurjehdustiimin tavoitteena oli osallistua Tuliketulla menestyksekkäästi arvostettuihin avomeripurjehduskilpailuihin eripuolilla maailmaa ja lopulta voittaa koko RORC-avomeripurjehdussarja joko vuonna 2022 tai 2023.

– Näin mahtavan ja mullistavan veneen menettäminen on yksi kipeimmistä hetkistä elämässäni. Mutta me emme luovuta. Mitä enemmän tulee märkiä rättejä kasvoille, sitä voimakkaammin haluan saavuttaa yhdessä suomalaisen tiimin kanssa asetetut tavoitteet. Olen jo päättänyt, että yhteistyömme Infiniti Yachtsin kanssa jatkuu niin pian kuin mahdollista. Sillä välin jatkamme harjoittelua ja kilpailemista muun muassa purjehdusseuramme Xtra Staerk Ocean Racing Societyn Xp 44 ja JPK 10.30 -veneillä. 

www.xtrastaerk.com